GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σουηδία: Η αναγνώριση της Παλαιστίνης έφερε... ανάκληση του ισραηλινού πρεσβευτή

Το Ισραήλ ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Στοκχόλμη για διαβουλεύσεις, μετά την αναγνώριση από τη Σουηδία του κράτους της Παλα...



Το Ισραήλ ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Στοκχόλμη για διαβουλεύσεις, μετά την αναγνώριση από τη Σουηδία του κράτους της Παλαιστίνης.
«Αυτό δείχνει πραγματικά την ενόχλησή μας και τον εκνευρισμό μας έπειτα από μια ανώφελη απόφαση που δεν συμβάλλει στο ενδεχόμενο επιστροφής στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Εμάνουελ Νάχσον, εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Μάργκοτ Βάλστρεμ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας της αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης.
Η σουηδική πρωτοβουλία προκαλεί «μεγάλη ζημία και δεν έχει καμία χρησιμότητα», απάντησε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι πριν από την αναγνώριση θα έπρεπε να προηγηθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και υποστήριξε ότι ενέργειες όπως αυτή της Σουηδίας «ενισχύουν τις μη ρεαλιστικές αξιώσεις των Παλαιστινίων και απομακρύνουν την πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση