GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σεμινάρια ρομποτικής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Είκοσι μαθητές από διάφορα σχολεία της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να “ανακαλύψουν” τις δεξιότητές τους και να φτιάξουν το δικό τους...


Είκοσι μαθητές από διάφορα σχολεία της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να “ανακαλύψουν” τις δεξιότητές τους και να φτιάξουν το δικό τους ρομπότ, στο πλαίσιο ενός διήμερου σεμιναρίου που διοργανώνει η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του οργανωτικού και επιστημονικού σχεδιασμού των σεμιναρίων, Μιχάλης Σεβδυνίδης καθηγητής Φυσικής στην DST, τα εργαστήρια αφορούν νέους ηλικίας άνω των 14 ετών, καθώς είναι αρκετά “απαιτητικά”.
Το σεμινάριο θα διαρκέσει δώδεκα εργαστηριακές ώρες και θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να κατασκευάσουν ένα ρομπότ Arduino, καθώς θα τους παρασχεθούν δωρεάν όλα τα απαιτούμενα υλικά και εργαλεία για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκήσεων.
“Η κατασκευή ενός ρομπότ Arduino αφορά μαθητές με ορισμένες δεξιότητες, καθώς δεν είναι τόσο απλό να γίνει. Για το λόγο αυτό απευθύνεται σε νέους που αγαπούν τα μαθηματικά, τη φυσική και την πληροφορική και τους αρέσει να ασχολούνται αρκετά με τον τομέα της τεχνολογίας”, επεσήμανε ο κ.Σεβδυνίδης.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, αλλά και στο πλαίσιο της προσφοράς της επί 126 χρόνια στους μαθητές και μαθήτριες της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: www.nooz.gr

1 σχόλιο

  1. Κάποιοι, με αφορμή την απόφαση Σαμαρά – Βενιζέλου για να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης, δεν μασάνε τα λόγια τους.

    Απολαύστε δηλώσεις:

    «Εγώ είμαι βουλευτής της Ν.Δ., δεν είμαι μέλος της κυβέρνησης, δεν θα απαντήσω εγώ για την κυβέρνηση. Πρέπει να ρωτήσετε την κυβέρνηση. Ποτέ δεν ετέθη θέμα να ρίξουμε την κυβέρνηση. Εμείς εδώ και δύο χρόνια ψηφίζουμε δυσάρεστα μέτρα, ψηφίζουμε δυσάρεστους νόμους και η στήριξή μας στην κυβέρνηση είναι ουσιαστική και φανερή. Εγώ δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο γίνεται αυτή η διαδικασία» (Α. Ψυχάρης).

    «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στους βουλευτές. Όλοι οι βουλευτές, οι οποίοι έχουν στηρίξει την κυβέρνηση σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια που έχουν ψηφιστεί στη Βουλή αντιπαθή μέτρα για τον κόσμο, δεν νομίζω ότι θα έχουν κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή, να στηρίξουν και πάλι την κυβέρνηση» (Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ).

    «Δεν φοβόμαστε τους Παπανδρεϊκούς. Είναι λάθος να χωρίσουμε τους βουλευτές σε Παπανδρεϊκούς και Βενιζελικούς. Ο κάθε βουλευτής έχει τις ευθύνες του. Ο κ. Μωραΐτης ποτέ δεν είπε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Στη στρατηγική της παράταξης και στις μεγάλες μάχες που έχει μπροστά της όλοι θα πρέπει να δίνουμε το παρόν. Όταν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης, κάθε φορά, είναι κορυφαίο θέμα. Άρα θα σταθμιστούν τα δεδομένα έτσι όπως πρέπει» (Δημήτρης Καρύδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ).

    Είναι τόσο ξεφτίλες που ομολογούν ότι ενώ μας έχουν αλλάξει τον αδόξαστο ψηφίζοντας όλα τα μνημονιακά μέτρα, αρνούνται να εγκαταλείψουν τις καρέκλες τους. Αρνούνται να παραιτηθούν από τα οφίτσια και τους παχυλούς μισθούς τους. Να δοκιμαστεί, έστω, η …«δημοφιλία» τους στις κάλπες.

    Θέλουν, αυτά τα πολιτικά κουφάρια, να μας κατσικωθούν στο σβέρκο για άλλους πέντε μήνες. Πιστεύουν ότι μπορούν να μας στείλουν όλους στον Καιάδα.

    Κι ύστερα τους φταίει ο λαός, που όπου τους βρει του φτύνει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση