GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μπορούμε να πείσουμε τις Βρυξέλλες»

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, δήλωσε «αισιόδοξος» για την ικανότητα του Παρισιού να πείσει τις Βρυξέλλες ότι «δεν μπορεί να κά...


Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, δήλωσε «αισιόδοξος» για την ικανότητα του Παρισιού να πείσει τις Βρυξέλλες ότι «δεν μπορεί να κάνει περισσότερα» σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του 2015, το προσχέδιο του οποίο ενδέχεται να απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξαιτίας του υπερβολικού ελλείμματος που προβλέπει.
Στη διάρκεια ομιλίας του στο Σίτι ενώπιον Βρετανών επιχειρηματιών ο Βαλς χαρακτήρισε «αδύνατη» τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας κάτω από το 4,3% του ΑΕΠ για το 2015.
«Είμαι αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την ικανότητά μας να πείσουμε την Επιτροπή, όμως το θέμα είναι να γνωρίζουμε ποια πολιτική στήριξης στην ανάπτυξη, στην εργασία μπορούμε να έχουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Η Γαλλία κινδυνεύει να δει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της να απορρίπτεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς προβλέπει μια απόκλιση από τον στόχο της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.
«Το να πάμε πιο μακριά (στη μείωση του ελλείμματος) είναι αδύνατο, όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, όχι μόνο επειδή θα εξαφανιστεί ένα κοινωνικό μοντέλο, όχι επειδή οι Γάλλοι δεν θα το δέχονταν, αλλά απλώς επειδή είναι τεχνικά αδύνατο», εκτίμησε ο Βαλς.
«Το να πάμε πιο μακριά δεν θα μας δώσει τα μέσα για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη και θα εμπόδιζε κάθε πιθανότητα ανάκαμψης», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Βαλς, «η επιλογή που έγινε για πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται, δεν λαμβάνει υπόψη της το πολύ χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης. Σήμερα οι πολιτικές λιτότητας δεν επιτρέπουν να προχωρήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση».
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Τι να πείσουμε ο ηλίθιος λαός, πού τα θέλουμε όλα στο πιάτο, ενας πατερουλης να δώσει και μας δινει αρκεί να μην δουλεύουμε. Όλοι στην κομπίνα να ξεγελασουμε το κράτος, να το κλέψουμε, να περάσουμε καλά εμείς και οι άλλοι να πνίγουν. Έτσι όμως ο φασισμός, όλων των ειδών οι φασισμοι, δυναμώνουν εκτρέφονται, γίνονται τεραστιοι.Η κόκκινη προπαγάνδα έχει φαγωθεί να Φυγή το μνημόνιο για φασιστικού λόγους.Να κλεβουν.Αν δεν το είχαμε θα τρώγαμε σκατα κάθε μέρα. Τα μουνοπανα πού ήταν στην εξουσία δεν τα ενοχλεί κανένας, γιατί όλοι φάγανε. Ειδικά το πασοκια πού το παίζανε σοσιαλιστές και ήταν ΚΚ , καταστρεψανε κάθε ιερό και όσιο, κάθε θεσμό του κράτους,και κανένας δεν είπε ευχαριστώ τα κουμουνια οι πουστιδες πού φέρανε την καταστροφή και δεν πειρακτικε το δαχτυλάκι τους. Δεν χωριζομαστε γιατί γίνανε πολλοί ηλίθια τα πραγματα.Βορράς νότος. Συμπεριλαμβανομένου και του πανηλιθιου Σαμαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση