GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπάρτη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε φορτηγά

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Σπάρτης εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων και συνολικά είχαν ...


Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Σπάρτης εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων και συνολικά είχαν κλέψει εννέα φορτηγά, από Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στη Σπάρτη κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, ένας 50χρονος και μια ομάδα πέντε Ρομά, 35, 36, 61, 37 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας προέκυψε ύστερα από συστηματική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας υπήρχε αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, δρώντας κυρίως βραδινές ώρες, αφού εντόπιζαν φορτηγά αυτοκίνητα, τα έκλεβαν, τα μετέφεραν σε προκαθορισμένη ερημική τοποθεσία και με ειδικά εργαλεία τα τεμάχιζαν, ενώ στη συνέχεια τα προωθούσαν ως ανταλλακτικά, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό οικονομικό όφελος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Ασφάλεια Σπάρτης, εξακριβώθηκε ότι η ομάδα αυτή από τις 9 Αυγούστου 2014 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, είχε κλέψει έντεκα φορτηγά και μια μηχανή από την Κερασίτσα και την Επισκοπή Τεγέας, την Τρίπολη, το Γύθειο, την Τρίοδο Μεσσηνίας και την περιοχή της Μονεμβασιάς, ενώ σε δύο περιπτώσεις τα εγκατέλειψαν. Συνολικά, από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει φορτηγά που η αξία τους αγγίζει τις 175.000 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία φορτηγά οχήματα και τμήματα φορτηγών, τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία ήταν προϊόν κλοπής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, ένα κυνηγετικό όπλο, μια σπάθα, κόφτης μετάλλων, έξι κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Σπάρτης.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Ασφάλεια Σπάρτης, για να εξακριβωθεί το εύρος της εγκληματικής τους δράσης και η τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση