GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων το χρηματιστήριο

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος και στην αγορά ...


Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος και στην αγορά ομολόγων. Αρχικά η πτώση ξεπερνούσε το 5% με την αγορά να «βυθίζεται» προς τα επίπεδα των 880 μονάδων για να περιοριστεί προς το τέλος των συναλλαγών και η αγορά να κλείσει τελικά πάνω από τις 900 μονάδες.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές με τις πιέσεις να εντείνονται μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ) σύμφωνα με τις οποίες οι τράπεζες δεν πρέπει να καθησυχάζουν μετά τα stress tests, ακόμη και αυτές που τα πέρασαν, δηλώσεις που επηρέασαν και τις αγορές του ευρωπαϊκού νότου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ανακοίνωση των stress tests ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 13,84%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 906,97 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,80%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 54 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 939,83 μονάδες (+0,72%) και κατώτερη τιμή στις 885,65 μονάδες (-5,09%).
Στη διάρκεια των τριών τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει συνολικές απώλειες 8,51%, από τις αρχές Οκτωβρίου υποχωρεί σε ποσοστό 14,56% και από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 21,99%.
Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 185,97 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,29%.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση