GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Λοβέρδος και η ομάδα μπάσκετ της Βουλής στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Ενας διαφορετικός αγώνας μπάσκετ στον οποίο θα πάρει μέρος ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Οκτω...


Ενας διαφορετικός αγώνας μπάσκετ στον οποίο θα πάρει μέρος ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, θα είναι κάθε χρόνο η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου του σχολικού έτους.
Πρόκειται για μία συμβολική «αναμέτρηση» την εφετινή πρώτη χρονιά εορτασμού του σχολικού αθλητισμού, με έπαθλο τη συγκίνηση της στιγμής, τη γνώση και την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Για να τιμήσει την καθιέρωση της 6ης Οκτωβρίου ως Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού από το Υπουργείο Παιδείας, η Ελληνογερμανική Αγωγή καλεί εφέτος στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου στην Παλλήνη όλους τους «πρωταγωνιστές» της διοργάνωσης, τους πολιτικούς, τους αθλητές, τους εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές του σχολείου θα πάρουν ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα της ζωής, βασισμένο στον εφετινό θεματικό άξονα της διοργάνωσης: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, στις 13.30 η Ομάδα μπάσκετ της Βουλής, με πρωτεργάτες τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη και τον υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, θα καθίσει σε ειδικά καρότσια, για να δώσει έναν φιλικό αγώνα με την Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια. Παρόντες στη διοργάνωση θα είναι και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι (ΟΣΕΚΚ).
Οι εκδηλώσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής για την ίδια ημέρα θα «απλωθούν» σε ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα της Παλλήνης, όπου Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Καθηγητές Πανεπιστημίου θα δώσουν σειρά «μαθημάτων» . Μεταξύ αυτών ο Κωνσταντίνος Θάνος, Ολυμπιονίκης στην πάλη, η Βιργινία Κραβαριώτη, Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Παραολυμπιονίκης στο boccia, η Εύα Χριστοδούλου, Ολυμπιονίκης στη ρυθμική γυμναστική, ο Δρ Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Σημαντικοί φορείς (ενδεικτικά, ο Ο.Η.Ε. με τη θεσμοθέτηση της «Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη», η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα περιεχόμενα στη Λευκή Βίβλο, Παγκόσμιες Αθλητικές Ομοσπονδίες κ.ά.), αναγνωρίζουν τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων (όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα κλπ.) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.
H είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση