GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονίζει η οικογένεια που ζει στο αυτοκίνητο: Μεγάλη η κινητοποίηση του κόσμου

Αυτή είναι δυστυχώς η Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας… Η ιστορία της τετραμελούς οικογένειας, από το Νέο Ηράκλειο, που είδε τη ζ...


Αυτή είναι δυστυχώς η Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας…
Η ιστορία της τετραμελούς οικογένειας, από το Νέο Ηράκλειο, που είδε τη ζωή της να γκρεμίζεται σε χρόνο… μηδέν, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω του «Πρώτου Θέματος» και πραγματικά συγκλονίζει! Η ανεργία και των δύο γονιών σε συνδυασμό με τα χρέη τους έστειλε στο δρόμο και πιο συγκεκριμένα στο αυτοκίνητο. Εδώ και 15 μέρες, η οικογένεια με τα δύο παιδιά της, ηλικίας 14 και 16 ετών, ζει μέσα στο παλιό και ταλαιπωρημένο Rover.
Τρώνε μέσα σε αυτό και κοιμούνται μέσα σε αυτό, με τους γονείς να παραφυλάνε τα βράδια… σε βάρδιες προκειμένου τα παιδιά τους να είναι ασφαλή. Όσο για το φαγητό τους; Έρχεται από τους γείτονες, αφού δεν υπάρχουν χρήματα ούτε και γι” αυτό.
Ύστερα από τη δημοσιοποίηση του θέματος μέσω του , η ιστορία των τεσσάρων αυτών ανθρώπων κινητοποίησε πολλούς συνανθρώπους μας που θέλουν ο καθένας ξεχωριστά να προσφέρει ό,τι μπορεί. Από ρούχα και φαγητό μέχρι στέγη και δουλειά. Οι πρωινές εκπομπές μάλιστα αναφέρθηκαν στο θέμα.
Το πρωί στον Ant1 μίλησε στον Γιώργο Παπαδάκη η μητέρα των δύο παιδιών, η οποία ζήτησε δουλειά για εκείνη και τον άντρα της και ένα σπίτι για να μην κοιμούνται τα κορίτσια της στα καθίσματα του παλιού τους αυτοκινήτου. Όπως είπε μάλιστα οι καθηγητές των παιδιών είναι ενήμεροι για την κατάστασή τους και βοηθούν όσο περισσότερο μπορούν.
Με το θέμα ασχολήθηκε
σήμερα το πρωί και η Πόπη Τσαπανίδου. Μάλιστα έβγαλε στον αέρα τηλεθεατή που κάλεσε στην εκπομπή ώστε να προσφέρει το σπίτι του στην οικογένεια για
βοήθεια. Τότε η Πόπη Τσαπανίδου ξέσπασε σε κλάματα. «Έχει
σπάσει και η δικιά μας καρδιά κύριε Σωτήρη. Μην κλαίτε γιατί θα βάλω κι
εγώ τα κλάματα στον αέρα και θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…», είπε η
δημοσιογράφος και πέρασε σε διαφημίσεις καθώς λόγω της φορτισμένης
ατμόσφαιρας δεν μπορούσε να συνεχίσει.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου παρενέβη στην πρωινή εκπομπή του Star και τόνισε πως το υπουργείο Εργασίας έχει προχωρήσει στο πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης, το οποίο όπως είπε είχε βγει στη διαβούλευση από τις 13 Αυγούστου και ως 13 Οκτωβρίου. Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας 1.200 άνθρωποι πρόκειται να στεγαστούν μέσω του προγράμματος εκ των οποίων περίπου οι μισοί θα βρουν ξανά και εργασία.
Aπό χθες το πρωί το δέχεται τηλεφωνήματα ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην οικογένεια και δεσμεύεται να φέρει σε επαφή την οικογένεια με όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Οταν θα οπλίσουν οι καραμπίνες , θάναι αργά για κροκοδείλια δάκρυα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση