GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση της Πιπιλή στην Μπατζελή...

Την αγανάκτησή της από το ανεξέλεγκτο «όργιο» σπατάλης στον τριτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό ΠΑΣΕΓΕΣ και όχι μόνον- μετέφερε δημοσίως η ...

Την αγανάκτησή της από το ανεξέλεγκτο «όργιο» σπατάλης στον τριτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό ΠΑΣΕΓΕΣ και όχι μόνον- μετέφερε δημοσίως η Βουλευτής Α’ Αθηνών Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή μελετώντας το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και, ήδη, το θέμα έχει προκαλέσει καταιγισμό ενημέρωσης από το σύνολο των ΜΜΕ. 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο  λόγος που ασχολήθηκε έντονα με το περιεχόμενο του πορίσματος οφείλεται όχι μόνο στην κατάδειξη των αιτίων για τη χρεωκοπία της χώρας αλλά κυρίως στην ανάδειξη της παραλυσίας και του «κουκουλώματος» από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη των παρελθόντων ετών.
18 Φεβρουαρίου 2010!!!: Με Επίκαιρη Ερώτησή της η κα Πιπιλή στην τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα Κατερίνα Μπατζελή με θέμα «κρατικές δαπάνες για τις αγροτικές συνομοσπονδίες»ερωτούσε την Υπουργό:
1) Ποιό είναι το συνολικό κόστος λειτουργίας των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ π.χ. ενοίκια, αμοιβές μελών Δ.Σ. και στελεχών;
2) Ποιά τα χρέη των προαναφερθεισών αγροτικών συνομοσπονδιών και ποιά η επιδότησή τους από το κράτος;
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή η κα Μπατζελή απάντησε ότι για το 2009 η συνολική ενίσχυση ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΔΥΣΑΣΕ ανήλθε περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Στη, δε, τοποθέτησή της η κα Πιπιλή ανέφερε: «Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός (φυσικά ο Γεώργιος Παπανδρέου) είχε πει ότι χρειάζεται ξήλωμα το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα και ρώτησε αν αυτές «οι οργανώσεις κάνουν τη δουλειά που θα έπρεπε ή αν θα πρέπει να τις διαλύσουμε και να τις ξαναφτιάξουμε από την αρχή» ενώ από το Βήμα της Βουλής συμφώνησε με την κα Πιπιλή, παραδεχόμενη ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναδιαμορφώσει το πλαίσιο λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, καθώς και να τις εξυγιάνει, να τις ενδυναμώσει και να διαμορφώσει μία άλλη συνεταιριστική συνείδηση προς όφελος του καταναλωτή, αλλά και των μελών τους.
Ό,τι «κουκούλωσε» η τότε Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, το ανέδειξε με εντολή του για έλεγχο της διαχείρισης στους τριτοβάθμιους αγροτικούς συνεταιρισμούς ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μόλις ανέλαβε το 2012, ενώ το έκανε πράξη ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος με τα γνωστά αποτελέσματα που ήρθαν στη Βουλή και τελούν υπό δικαστικό έλεγχο. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και απαιτείται επιτάχυνση της δικαστικής έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση