GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Νέο Κόσμο η δεύτερη πολυκατοικία που θα στεγάσει άστεγες οικογένειες

Μια πολυκατοικία στην οδό Θεοδωρήτου Βρεσθένης στο Νέο Κόσμο θα αποτελέσει το δεύτερο κτίριο στο οποίο θα φιλοξενούνται άστεγοι για ...


Μια πολυκατοικία στην οδό Θεοδωρήτου Βρεσθένης στο Νέο Κόσμο θα αποτελέσει το δεύτερο κτίριο στο οποίο θα φιλοξενούνται άστεγοι για τουλάχιστον έξι μήνες με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους έξι μήνες. Η πρώτη αντίστοιχη πολυκατοικία στην οδό Μπουμπουλίνας στεγάζει ήδη 17 οικογένειες.
Το δεύτερο κτίριο το οποίο έγινε δωρεά στον δήμο το 2008, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θα έχει ανακαινιστεί μέχρι το τέλος του έτους.
Σκοπός του Δίκτυου Κοινωνικής Κατοικίας είναι η φιλοξενία σε κατάλληλα διαμερίσματα οικογενειών με παιδιά, ηλικιωμένων, εγκύων, που είναι άστεγες ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες ανεξαρτήτως ιθαγένειας.
Οι ένοικοι επελέγησαν από διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου, βάσει κριτηρίων, μετά την εξέταση 60 αιτήσεων-φακέλων που κατατέθηκαν από οικογένειες και μεμονωμένα άτομα στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής κατοικίας του δήμου.
Κάνοντας έναν απολογισμό των έργων του δήμου για την κοινωνική συνοχή ο κύριος Καμίνης ανακοίνωσε ότι:
- Στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών είναι εγγεγραμμένοι 12.153 δικαιούχοι(5.574εγγεγραμμένα νοικοκυριά )
- Στα προγράμματα στήριξης είναι γραμμένα 1.656 άτομα (560 νοικοκυριά), που βρίσκονται σε 6μηνιαία προγράμματα σταθερής υποστήριξης, είτε στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο», είτε σε προγράμματα αναδόχων από ιδιωτικούς φορείς όπως η Cosmote, η ΔΕΠΑ, το «Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
Περίπου 150 άτομα το μήνα φιλοξενούνται στους ξενώνες του δήμου (24 στην Εστία των Αθηνών, 103 στο ξενοδοχείο ΙΩΝΙΣ, ενώ περίπου 5 άτομα φιλοξενούνται στο Υπνωτήριο ημερησίως)
- Στα καθημερινά σίτισα σιτίζονται 1.500 άτομα, τα οποία μοιράζονται περίπου ισομερώς στα δύο συσσίτια της ημέρας, όλες τις ημέρες του χρόνου.
- Στο πλαίσιο προγράμματος του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου πολύ σύντομα θα παρέχονται σε 8.000 άνθρωποι, (3.700 νοικοκυριά), κουπόνια, με τα οποία θα προμηθεύονται για 8μήνες, ό, τι κρίνουν απαραίτητο για την διατροφή τους και το νοικοκυριό τους,από τα κατ/τα Λιανικής της επιλογής τους. (Συνολικά 46.000 κουπόνια αξίας1.856.000 ευρώ)

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση