GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Αθηναίοι καταχειροκρότησαν το έργο του μακαριστού γέροντα Γεωργίου Καψάνη...

Η πολύπλευρη προσωπικότητα από τα παιδικά του χρόνια εώς τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής του και η πλούσια παρακαταθήκ...



Η πολύπλευρη προσωπικότητα από τα παιδικά του χρόνια εώς τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής του και η πλούσια παρακαταθήκη που άφησε στον Αγιορείτικο μοναχισμό και στην παγκόσμια ορθοδοξία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που έγινε χθες βράδυ στην αίθουσα της αρχαιολογικής εταιρείας επί της οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα .
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο ''Οι φίλοι του Αγίου Όρους'' .Ήταν μία βραδιά αφιερωμένη σε έναν Λόγιο γέροντα, σε έναν άνθρωπο που προσέφερε ποικιλοτρόπως στην παγκόσμια ορθοδοξία με τα επιστημονικά συγγράμματά του, με τον βάθυτατα πνευματικό λόγο και την ταπεινότητα του.

Για το πνευματικό ανάστημα του και την παρακαταθήκη του μακαριστού γέροντα μίλησαν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο Ιερομόναχος π. Λουκάς Γρηγοριάτης και ο κ. Δημήτριος Καψάνης, αδελφός του μακαριστού Γέροντα Γεωργίου.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο Επίσκοπος Κατάγκας κ. Μελέτιος η τέως Πρόεδρος της Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Κονιδάρης και πλήθος κόσμου.
Για την διαδρομή του μακαριστού γέροντα μίλησε ο μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ.
Αρχικά ο Σεβασμιώτατος μιλά για την Πατριαρχική επιστολή Βαρθολομαίου προς τον μακαριστό γέροντα λίγο μετά την παραίτησή του και την αισθήματα πατρικής αγάπης και βαθιάς εκτίμησης που είχε προς το πρόσωπο του.

1 σχόλιο

  1. Επιτέλους θα βρεθεί δίπλα στους άλλους αγίους και στο Χριστόδουλο, στα μεγάλα καζάνια της κόλασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση