GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σύνθεση της ΚΕΔΕ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οι διαδικασίες εκλογής των οργάνων του με την ανάδειξη της 11μελούς Εκτελεστικ...


Ολοκληρώθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οι διαδικασίες εκλογής των οργάνων του με την ανάδειξη της 11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής.
Μετά από απόρριψη της πρότασης του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για τη σύσταση διαπαραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής και από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προχώρησε η εκλογή των υπολοίπων – συν του προεδρείου – επτά μελών της από τη πλειοψηφία.
Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης πρότεινε «τα επτά αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να προέλθουν τρία από την πλειοψηφούσα παράταξη, δύο από τη μείζονα αντιπολίτευση και από έναν από τις άλλες δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης». Πρόταση που δεν έγινε τελικά δεκτή.
Απαντώντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην κριτική που του ασκήθηκε για την «εσπευσμένη» σύγκληση της ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ το Σάββατο 25 Οκτωβρίου και σχολιάζοντας την άρνηση των παρατάξεων να συμμετάσχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή, σημείωσε μεταξύ των άλλων:
• Γενικά πιστεύω ότι πρέπει να τρέξουμε με μεγαλύτερες ταχύτητες. Ο κόσμος δεν περιμένει εμάς τι ρόλους θα πάρουμε. Θέλει να πάρουμε όλοι έναν ρόλο ενωτικό, είναι δεδομένο αυτό και το πιστεύω, αλλά συγχρόνως θέλει να επισπεύσουμε. Σε λίγο ψηφίζεται ο προϋπολογισμός του κράτους και δεν έχει κατατεθεί η άποψη της ΚΕΔΕ. Υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά και τα οποία τα ξέρετε.
• Η ΚΕΔΕ για εμένα λειτουργούσε υποτονικά. Μπορεί να είναι κακό αυτό που λέω για κάποιους. Το πιστεύω. Δεν είναι η ΚΕΔΕ αυτή που έπρεπε να είναι τα προηγούμενα χρόνια. Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου. Και από ότι φαίνεται, δεν άρεσε και σε αρκετούς Δημάρχους, διότι αυτή ήταν και η καταγραφή του αποτελέσματος στις πρόσφατες εκλογές.
• Θέλουμε να συμμετέχουμε; Συμμετέχουμε. Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε; Μη συμμετέχουμε κύριοι. Η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει. Θα προχωρήσει, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε δεν το θέλουν και θα προχωρήσει με μεγάλη δυναμική. Να το ξέρετε αυτό.
Τέλος κλείνοντας τη συνεδρίαση δήλωσε: «Κύριοι συνάδελφοι τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης είναι πολλά και μεγάλα. Οι καιροί απαιτούν σύνθεση και σας καλώ όλους να συνδυαμορφώσουμε ένα ενιαίο μέτωπο προκειμένου διασφαλίσουμε το μέλλον που αξίζει στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης αφενός και αφετέρου να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις χειμαζόμενες τοπικές μας κοινωνίες και οικονομίες.
Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής
Η σύνθεση της νέας 11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ είναι η εξής:
Γεώργιος Πατούλης, πρόεδρος ΚΕΔΕ,
Δημήτριος Καφαντάρης, α΄ αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ
Ιωάννης Καραγιάννης β΄ αντιπρόεδρος
Ιωάννης Μουράτογλου, γενικός γραμματέας ΚΕΔΕ
Τακτικά μέλη:

Μιχαήλ Αγγελόπουλος, δήμαρχος Σάμου
Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος δήμαρχος Ξάνθης
Νικόλαος Μελετίου, δήμαρχος Ασπροπύργου
Δημήτρης Τζιαχρήστας, δήμαρχος Δομοκού
Ιωάννης Τζίτζιος, δήμαρχος Σιθωνίας
Σάββας Χιονίδης, δήμαρχος Κατερίνης
Γεώργιος Κοτρωνιάς, δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων.
Αναπληρωματικά μέλη:
Δημήτριος Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικαίων
Ευάγγελος Μπαρμπάκος, δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας
Γεράσιμος Δαμουλάκης, δήμαρχος Μήλου
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση