GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Έμπολα «χτυπά» την πόρτα της Ευρώπης

Μια Ισπανίδα νοσοκόμα η οποία είχε φροντίσει, σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, έναν ιερέα που έπασχε από Έμπολα και πέθανε στα τέλη Σεπτε...


Μια Ισπανίδα νοσοκόμα η οποία είχε φροντίσει, σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, έναν ιερέα που έπασχε από Έμπολα και πέθανε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό, ανέφεραν ισπανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές των υπηρεσιών υγείας της Ισπανίας.
Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες αυτές, θα πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που προσβάλλεται από ιό στην Ευρώπη και γενικότερα σε χώρα εκτός της Δυτικής Αφρικής.
Η εφημερίδα Ελ Παΐς και ο ραδιοφωνικός σταθμός Καδένα Σερ ήταν μεταξύ των μέσων που μετέδωσαν ότι οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η νοσοκόμα βγήκαν θετικές. Οι αρχές αναμένουν τώρα να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα αυτά.
Μέχρι στιγμής το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε όμως και διέψευσε τις πληροφορίες.
Σύμφωνα με την Ελ Παΐς, η νοσοκόμα μετείχε στην ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει τη νοσηλεία του γιατρού και ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο, του δεύτερου Ισπανού ιεραπόστολου που κόλλησε τον ιό στη Σιέρα Λεόνε. Ο 69χρονος Βιέχο μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μαδρίτη όμως υπέκυψε στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ώρα, ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο πρώτος Αμερικανός που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ντάλας, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο δρ. Τόμας Φρίντεν, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Μολυσματικών Ασθενειών (CDC), δήλωσε ότι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας παρακολουθούν στενά 10 ανθρώπους που είχαν άμεση επαφή με τον Ντάνκαν και θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας. Ο Φρίντεν πρόσθεσε ότι ακόμη 38 που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή επίσης παρακολουθούνται.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση