GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιόνια, χαλάζι, καταιγίδες αλλά και ανεμοστρόβιλοι «χτύπησαν» όλη τη χώρα

Αιφνιδίασε όλη τη χώρα το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε από τη νύχτα της Πέμπτης. Στα λευκά ξύπνησαν οι κάτοικοι των ορεινών π...


Αιφνιδίασε όλη τη χώρα το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε από τη νύχτα της Πέμπτης. Στα λευκά ξύπνησαν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Πίνδου, από τα Γιάννενα μέχρι την Καστοριά και τα Γρεβενά, ενώ το κρύο ήταν τσουχτερό και σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος «κόλλησε» στο μηδέν.
Στα ορεινά των Ιωαννίνων, το Μιτσικέλι, τη Μηλιά Μετσόβου, ακόμα και το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας έπεσε πυκνό χιόνι, όλη τη νύχτα αλλά και το πρωί φέρνοντας το χειμώνα από το τέλος του Οκτώβρη. Χιόνι έπεσε και στα ορεινά της Καστοριάς, το Νεστόριο και την Ιεροπηγή, ενώ η κορυφή του Γράμμου ήταν ολόλευκη.
Το Νυμφαίο, η Φλώρινα, τα ορεινά της περιοχής, επίσης καλύφθηκαν από λευκό χιόνι.
Στο Βελβεντό και στην Κοζάνη, σφοδρή ήταν η βροχόπτωση, που συνοδεύτηκε από πυκνό χαλάζι, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες.
Στην Θεσσαλονίκη, οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και τα αυτοκίνητα κινούνταν με μικρές ταχύτητες, δημιουργώντας μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα.
Νοτιότερα, στις Ράχες Φθιώτιδας, ενώ έπεφτε καταρρακτώδης βροχή, ένας κεραυνός χτύπησε ιστιοπλοϊκό που ήταν δεμένο στο λιμάνι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο κεραυνός κατέστρεψε όλα τα ηλεκτρικά του ιστιοπλοϊκού και έκανε αρκετή ζημιά στο εσωτερικό του.
Ακόμα πιο νότια, η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Τόσο η οδός Αρκαδίου στην παλιά πόλη, όσο και η περιοχή του Κουμπέ στο ύψος της Αγίας Φωτεινής, μετετράπησαν σε λίμνες μέσα στα λίγα λεπτά που η διήρκεσε η ξαφνική νεροποντή, που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.
Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το πρωί το Καλαμάκι Ζακύνθου. Ξερίζωσε ελαιόδεντρα, ξήλωσε σκεπές από στάβλους, ενώ κατέστρεψε μπαλκόνια και σάρωσε ότι βρέθηκε στο διάβα του. Χαρακτηριστικό είναι, ότι οι σκεπές από τους στάβλους βρέθηκαν χιλιόμετρα μακριά, γεγονός που καταδεικνύει τη δύναμη του ανεμοστρόβιλου, που έπληξε την περιοχή.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση