GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Το Χαλέπι κάποτε θα τα ξεχάσει όλα για το χατίρι των παιδιών του”

Ο συριακός στρατός δίνει την πιο σημαντική και στρατηγική του μάχη στον τομέα Γ του Χαλεπίου, επιχειρώντας να περικυκλώσει από ...



Ο συριακός στρατός δίνει την πιο σημαντική και στρατηγική του μάχη στον τομέα Γ του Χαλεπίου, επιχειρώντας να περικυκλώσει από το βορρά την συμμαχία των τρομοκρατών της Αλ Νόσρα, Ισλαμικού Μετώπου , FSA και άλλων ομάδων. Οι ισλαμιστές αντάρτες από την πλευρά τους, αποπειρώνται να αποπροσανατολίσουν τον στρατό ανοίγοντας μέτωπα σε Marre και Azaz. Όμως η μάχη του Χαλεπίου είναι σε πλήρη έκβαση. Η ISIS αυτήν την περίοδο δεν έχει ισχυρή παρουσία στην πόλη γιατί έχει αποσύρει δυνάμεις για να τις συγκεντρώσει στο Κομπάνι.

Άρθρο του ανταποκριτή μας από Χαλέπι H.Shiherian (vitopress):

Το Xαλέπι το 2006 κέρδισε τον τίτλο της Πρωτεύουσας του Αραβικού Πολιτισμού και το έτος 2014 απέκτησε τον τίτλο της πιο επικίνδυνης πόλης στον κόσμο.

Βάλεται συνεχόμενα από τους ισλαμιστές αντάρτες με δεκάδες εκρηκτικούς μηχανισμούς και βομβαρδίζεται ανηλεώς με βλήματα και ρουκέτες που προκαλούν το θάνατο και τον τραυματισμό αμάχων, παιδιών , ηλικιωμένων και γυναικών. Θύματα υπάρχουν και εξαιτίας των ελεύθερων σκοπευτών που στοχοποιούν τους όποιους ασφαλείς δρόμους της πόλης και σκοτώνουν ασταμάτητα.

Η πόλη του Χαλεπίου είναι διαιρεμένη σε δυτική και ανατολική. Οι δυτικές περιοχές υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων και οι ανατολικές υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών. Στις αρχές του 2013 οι ένοπλοι είχαν θέσει σε πολιορκία ολόκληρη την πόλη και το Χαλέπι παρέμενε για μήνες χωρίς τρόφιμα, λαχανικά αλλά και ψωμί, ό,τι πιο στοιχειώδες για την επιβίωση .

Ο συριακός στρατός στα μέσα του μήνα Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, αποσυμπίεσε την πολιορκία στη δυτική πλευρά της πόλης και μέσω του ελέγχου αυτού έγινε εφικτή η εισαγωγή των ανθρωπιστικών αποστολών και η επιστροφή ενός μεγάλου αριθμού κατοίκων. Κατά τη διάρκεια των ετών 2012-2013, πριν την επανάκτηση του δρόμου Khanasser-Aleppo -Kano από τους κυβερνητικούς, οι ισλαμιστές μπορούσαν να απαγάγουν τους επιβάτες οχημάτων και να βομβαρδίζουν τα λεωφορεία ή ιδιωτικά αυτοκίνητα όσων επιχειρούσαν να αποδράσουν από την πόλη.

Οι κεντρικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και νερού τελούσαν υπό τον έλεγχο των ένοπλων μαχητών που απειλούσαν και περιοχές έξω από τον έλεγχό τους. Έκοβαν το νερό και το ηλεκτρικό για αρκετές ημέρες και αρκετές φορές.

Και όμως μετά από όλα αυτά, η ζωή στην πόλη συνεχίζεται, ακόμα και τα σχολεία άνοιξαν τις πόρτες τους.

Οι μέρες παραμένουν δύσκολες και κρίσιμες.Η πόλη και οι φοιτητές της υποστηρίζουν την κυβέρνηση και μαρτυρούν αντιστεκόμενοι στην τρομοκρατία, στην οποία είναι εκτεθειμένη όλη η χώρα. Οι βιομήχανοι και οι έμποροι μετά τον έλεγχο της Βιομηχανικής ζώνης από τον συριακό στρατό , ισχυρίζονται ότι αν και υπέστησαν ανυπολόγιστη καταστροφή θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στην τρομοκρατία με τον ιδρώτα τους και με τις μηχανές τους…

Εδώ Χαλέπι … Το Χαλέπι αιμορραγεί…
Αλλά η πόλη κάποτε θα τα ξεχάσει όλα
Για χάρη των παιδιών της ……

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση