GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω σκουπιδιών η Τρίπολη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα η Τρίπολη, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ύστερα από αίτημ...


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα η Τρίπολη, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να απομακρυνθούν τα σκουπίδια που, σε πολλές περιοχές της πόλης, υπάρχουν συσσωρευμένα για περίπου 40 ημέρες.
Η απόφαση του περιφερειάρχη έχει ισχύ έως και τις 10 Ιανουαρίου 2015 και όπως αναφέρει, λήφθηκε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, αλλά και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση.
Στην απόφαση υπογραμμίζεται, ότι η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την άμεση αποκομιδή, προσωρινή αποθήκευση και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων.
Το πρόβλημα προκαλείται από το γεγονός ότι ο δήμος δεν έχει δικό του αδειοδοτημένο χώρο εναπόθεσης ή επεξεργασίας των απορριμμάτων και τα σκουπίδια μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ της Φυλής τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με κοινές υπουργικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση