GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιπαράθεση μεταξύ Σαμαρά και Κάμερον για την Κύπρο

Η εκπροσώπηση της Κύπρου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαιτίας της ασθένειας του Κύπριο...



Η εκπροσώπηση της Κύπρου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαιτίας της ασθένειας του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, «έκρυβε»... συγκινήσεις.

Και αυτό, γιατί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, αφού παρουσίασε και το χάρτη των τουρκικών προκλήσεων στους Ευρωπαίους ηγέτες, συνέβαλε στη διαμόρφωση του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου, το οποίο είναι σαφώς θετικό για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μάλιστα, έπειτα από παρέμβαση του απερχόμενου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, το τελικό κείμενο που υιοθετήθηκε είναι σαφώς πιο βελτιωμένο από το προσχέδιο συμπερασμάτων, στο οποίο οι ηγέτες της ΕΕ επιδίδονταν περισσότερο σε... ευχολόγια για την στάση της Άγκυρας, παρά στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ωστόσο, ήθελε να υιοθετηθεί μια ασφαλώς πιο ήπια θέση των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στην Άγκυρα, γι' αυτό και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αντιπαράθεση με τον κ. Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση