GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμφύλιος στην Ευρωζώνη...

Του Νίκου Κούτρικα, Οικονομικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ Εμείς το έχουμε ξαναπεί εδώ ότι η "κόντρα" του Διεθνούς...



Του Νίκου Κούτρικα,
Οικονομικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ

Εμείς το έχουμε ξαναπεί εδώ ότι η "κόντρα" του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου ΔΝΤ με την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα ΕΚΤ "καλά κρατεί" με αποτέλεσμα να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης. Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναφέρεται σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal προειδοποιεί πως οι εντάσεις ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης οι οποίες ενισχύθηκαν τον Οκτώβριο, δεν ευνοούν καθόλου.

Είναι αλήθεια ότι τα οικονομικά στοιχεία στην ευρωζώνη επιδεινώθηκαν και απειλούν να σπρώξουν την οικονομία της Ευρώπης στην τρίτη ύφεση τα τελευταία έξι χρόνια. Ένας αυξανόμενος αριθμός αξιωματούχων, εκτιμά ότι η ΕΚΤ πρέπει να προχωρήσει σε "επιθετικές πράξεις" και η Γερμανία να αυξήσει τις επενδυτικές δαπάνες.

«Οι εθνικές κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ πρέπει να κατανοήσουν ότι η νομισματική πολιτική μπορεί να είναι επιτυχής μόνο όταν συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική», σχολιάζει ο Marcel Fratzscher, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα "διστάζε"ι να δρομολογήσει τις απαραίτητες πολιτικές για την τόνωση της οικονομίας, καθώς φοβάται την απομόνωση από τη Γερμανία, η οποία αντιδρά στις προθέσεις του διοικητή Μάριο Ντράγκι !

Πάντως δεν λείπουν και οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ οι οποίοι ανησυχούν ότι μια ποσοτική χαλάρωση θα ήταν λιγότερο αποτελεσματική στην ευρωζώνη από ότι στις ΗΠΑ,,,,

Έτσι έχει δημιουργηθεί ....ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση