GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ομπάμα ανέβαλε το ταξίδι του λόγω... Έμπολα

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανέβαλε εκτάκτως σήμερα το ταξίδι που επρόκειτο να... πραγματοποιήσει στο Νιου Τζέρσεϊ και στο Κονέτι...

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανέβαλε εκτάκτως σήμερα το ταξίδι που επρόκειτο να... πραγματοποιήσει στο Νιου Τζέρσεϊ και στο Κονέτικατ στο πλαίσιο της εκστρατείας του Δημοκρατικού Κόμματος προκειμένου να παραμείνει στον Λευκό Οίκο και να συγκαλέσει μια υψηλού επιπέδου σύσκεψη για την επιδημία του ιού Έμπολα.
«Αργότερα το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον) ο πρόεδρος θα συγκαλέσει στο Λευκό Οίκο σύσκεψη της κυβερνητικής ομάδας συντονισμού για το ξέσπασμα της επιδημίας Έμπολα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ. Μόλις μια ημέρα νωρίτερα ο πρόεδρος Ομπάμα είχε δηλώσει ότι οι υποδομές των αμερικανικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας είναι τέτοιες ώστε μια επιδημία του ιού Έμπολα είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όμως η αναβολή του ταξιδιού του αμερικανού προέδρου σήμερα δείχνει το επίπεδο της ανησυχίας που επικρατεί στο Λευκό Οίκο μετά τις πληροφορίες για την ύπαρξη και δεύτερου κρούσματος θετικού στον ιό Έμπολα, στο Ντάλας του Τέξας.
Η 29χρονη νοσοκόμα Άμπερ Βίνσον είναι και αυτή, όπως και η πρώτη ασθενής, μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού στο Ντάλας του Τέξας. Μία ημέρα προτού εμφανίσει τα συμπτώματα, την 13η Οκτωβρίου, είχε επιβιβαστεί σε πτήση από το Κλίβελαντ του Οχάιο -όπου είναι το πατρικό της- προς το Ντάλας-Φορτ Γουόρθ.
Το αεροπορικό ταξίδι της 29χρονης νοσοκόμας έχει προκαλέσει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές οι οποίες προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους 132 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση, όπως ανέφερε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Πάντως ο επικεφαλής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών δρ. Τόμας Φρίντεν ανέφερε ότι θεωρεί μικρό τον κίνδυνο κάποιος απο τους συνεπιβάτες της Βίνσον να έχει εκταθεί στον ιό. Ο ίδιος επισήμανε ότι οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας γνωρίζουν ότι η Βίνσον ήρθε σε επαφή με τρεις ανθρώπους πριν τεθεί σε καραντίνα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς η Βίνσον κατοικούσε στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου ζει επίσης η άλλη νοσηλεύτρια που έχει μολυνθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση