GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον σιιτικής γειτονιάς της επαρχίας Μπα...



Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον σιιτικής γειτονιάς της επαρχίας Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Κουέτα, προπύργιο της σιιτικής κοινότητας Χαζάρα.
«Επιβεβαιώνω ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους ένα παιδί και μια γυναίκα, σε επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο την πόλη των Χαζάρα. Περί τα 25 άτομα, ανάμεσά τους επτά παιδιά και τρεις γυναίκες, τραυματίστηκαν», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Κουέτα.

Η επίθεση σημειώθηκε σε παζάρι την ώρα που ο κόσμος έκανε τις αγορές του με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής 'Αιντ που άρχισε σήμερα.

Η σιιτική μειονότητα Χαζάρα έχει επανειλημμένα αποτελέσει στόχο επιθέσεων και τα μέλη της συχνά συνοδεύονται από τις δυνάμεις ασφαλείας όταν ταξιδεύουν συλλογικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης. Η πλούσια επαρχία του Μπαλουτσιστάν αποτελεί εστία θρησκευτικών βιαιοτήτων εναντίον των σιιτών που κατηγορούνται από το 2004 για αποσχιστικές τάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση