GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Botnet υπόσχονται δωροκάρτα στα Starbucks

Οι διαχειριστές του δικτύου Asprox, διαδίδουν κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπόσχονται δωροκάρτα για τη χρήση σε ...


Οι διαχειριστές του δικτύου Asprox, διαδίδουν κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπόσχονται δωροκάρτα για τη χρήση σε καταστήματα Starbucks.
Ο στόχος της εκστρατείας είναι να αυξηθεί το botnet που πραγματοποιεί κατανομή διαφόρων malware. Το Asprox είναι επίσης γνωστό με το όνομα του Kuluoz και η κύρια λειτουργικότητα του είναι να διαδίδει τεράστιες ποσότητες spam.
Το πρόσφατο κύμα των κακόβουλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναφέρει ότι προέρχονται από την AT&T και προσφέρουν μια eGift που αξίζει $ 20 (€16) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστήματα Starbucks για αγορές.
Φαίνεται ότι το μήνυμα προσφέρει τη δυνατότητα να εκτυπώσετε την δωροκάρτα σε συγκεκριμένο σύνδεσμο. Όταν το θύμα προσπαθεί να κάνει downlaod την κάρτα, το Asprox malware μολύνει τον υπολογιστή, σύμφωνα με το Hoax-Slayer.
Εγκαθιστώντας το αρχείο, δίνεται η ευκαιρία στους κυβερνοεγκληματίες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον υπολογιστή.
Το Asprox μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια πληθώρα κακόβουλων ενεργειών, όχι μόνο για την αποστολή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Μπορεί να μεταφέρει ιούς που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για να κλέψουν οικονομικά στοιχεία ή διαπιστευτήρια για διαφορετικούς online λογαριασμούς.
Ένα botnet μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να διεισδύσει στο δίκτυο ορισμένων επιχειρήσεων, αναπτύσσοντας μια επίθεση από ένα μολυσμένο σύστημα.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση