GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη και βιβλία από τον Γεροντόπουλο στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Brusov της Αρμενίας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, που συνόδεψε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά την επίσημη επίσκ...



Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, που συνόδεψε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Αρμενία, επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, το Κρατικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο του Μπρουσόφ (Brusov), όπου λειτουργεί το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Συναντήθηκε με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου και της παρέδωσε δεκάδες βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι περισσότερες από 100 Αρμένισσες φοιτήτριες που μαθαίνουν ελληνικά, αλλά και οι καθηγητές τους. Παράλληλα, επισκέφθηκε την αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος και είχε συζήτηση για αρκετή ώρα με τις φοιτήτριες, όχι μόνο για τους σπουδές τους, αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες.

Ο κ.Γεροντόπουλος, που επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2013 το Ερεβάν και είχε βρεθεί στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, δέχθηκε τις ευχαριστίες της Πρυτάνεως γιατί η δεύτερη παρουσία του μέσα σε ένα χρόνο, «δείχνει ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται έμπρακτα για την διδασκαλία και διάδοση της ελληνικής γλώσσας. Στην επόμενη συνάντηση μας ελπίζω η ελληνική γλώσσα να έχει κατακτήσει περισσότερους φοιτητές μας» τόνισε χαρακτηριστικά η Πρύτανης.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Πρύτανη και το Πανεπιστήμιο του Μπρουσόφ, γιατί έχουν αναπτύξει την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Η Ελλάδα συμπαρίσταται, όσο μπορεί, σε όλα τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού που έχουν παρόμοια τμήματα. Βρίσκομαι για δεύτερο φορά εδώ μέσα σε λίγους μήνες και θέλω να συγχαρώ επίσης τους καθηγητές και τις φοιτήτριες που επέλεξαν να μάθουν την γλώσσα μας. Τις κάλεσα μάλιστα συζητώντας μαζί τους να επισκεφθούν την Ελλάδα, μετέχοντας στα προγράμματα φιλοξενίας τα οποία φέτος ξαναρχίσαμε, ώστε να γνωρίσουν από κοντά την χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση