GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

CNBC: Το ελληνικό δράμα

Τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν πάνω από το 8% νωρίτερα σήμερα το πρωί εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την πολιτικ...


Τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν πάνω από το 8% νωρίτερα σήμερα το πρωί εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την πολιτική σταθερότητα της χώρας, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών και πρόωρης εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης.
Τα παραπάνω υποστηρίζει το οικονομικό δίκτυο CNBC σε ανάλυσή του για τη χώρα μας, καθώς εδώ και τρεις ημέρες το ελληνικό Χρηματιστήριο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ ενισχύονται σημαντικά τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων. Πριν από λίγη ώρα, το επιτόκια των ελληνικών 10ετων ομολόγων διαμορφωνόταν στο 8,941%, αισθητά υψηλότερα από το 7%, το επιτόκιο που οι αναλυτές θεωρούν βιώσιμο.
Είναι η πρώτη φορά που τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων ξεπερνούν το 7% από τον Ιανουάριο, ενώ χθες το επιτόκια διαμορφωνόταν στο 7,863%.
Η δραματική εικόνα της αγοράς, σημειώνει το CNBC, οφείλεται στις ανησυχίες για τα σχέδια της Αθήνας να βγει νωρίτερα από το προβλεπόμενο από το πρόγραμμα στήριξης, ενώ πληθαίνουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές που θα οδηγούσαν σε πολιτική ανατροπή.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση