GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάγκες κεφαλαιακής ενίσχυσης για Εθνική και Eurobank

Κεφαλαιακά κενά έδειξαν τα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε Εθνική Τράπεζα και Eurobank. Σύμφωνα με τις επίσημες α...


Κεφαλαιακά κενά έδειξαν τα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε Εθνική Τράπεζα και Eurobank.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΚΤ, συνολικά 25 ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν στα stress tests, όπως όμως τονίσθηκε οι 12 εξ αυτών έχουν ήδη καλύψει τις κεφαλαιακές τους ανάγκες με ενέργειες που έγιναν το 2014 έχοντας αντλήσει 15 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, για την Eurobank προκύπτουν κεφαλαιακές ανάγκες 70,6 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει το Reuters, η τράπεζα είχε κεφαλαιακό έλλειμμα 4,628 δισ. ευρώ με βάση τα στοιχεία τέλος 2013, και έχει σηκώσει 2,86 δισ. από την αύξηση κεφαλαίου. Μετά τα πλάνα αναδιάρθρωσης οι κεφαλαιακές της ανάγκες διαμορφώνονται στα 70,6 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το τεστ αντοχής της ΕΚΤ, η Εθνική Τράπεζα είχε κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 3,432 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία στα τέλη 2013. Μέσα στο 2014 έχει συγκεντρώσει κεφάλαια 2,5 δισ. ευρώ, ενώ μετά το πλάνο αναδιάρθρωσης οι ανάγκες περιορίζονται στα 273,28 εκατ. ευρώ.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση