GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δαυίδ Αβραμίδης, ο νεαρός που "σαρώνει" στο facebook

Ο Δαυίδ Αβραμίδης είναι ίσως απο τους πιο διάσημους νέους που έχουν την δική τους σελίδα στο facebook. Τον ακολουθούν πολλοί, έ...



Ο Δαυίδ Αβραμίδης είναι ίσως απο τους πιο διάσημους νέους που έχουν την δική τους σελίδα στο facebook. Τον ακολουθούν πολλοί, έχει πολλούς φίλους αλλά και εχθρούς.

Είναι ένας 24χρονος νέος με όνειρα και, όπως φαίνεται, με καλούς σκοπούς. Οι περισσότεροι απο εμάς σίγουρα έχουμε διαβάσει κάτι δικό του στην πιο γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου. Αποφασίσαμε μέσα απο την συνέντευξη του να τον γνωρίσουμε και να μάθουμε πως άλλαξαν όλα στην ζωή του και πως κατάφερε να γνωρίσει αυτή την επιτυχία.

Ποιά ήταν η αφορμή για να ασχοληθείς τόσο σοβαρά με το facebook;
Όταν ήμουν στη σχολή δημοσιογραφίας εκείνο το διάστημα βρισκόταν το fb σε έξαρση. Επομένως θέλησα να "εκμεταλλευτώ" αυτή την ευκαιρία και να δημιουργήσω fan pages , μέσα από τα οποία θα κάνω τον κόσμο να γελάει, να προβληματίζεται και να σκέφτεται. Έτσι ξεκίνησα να φτιάχνω σελίδες με διάφορες ονομασίες, άλλες με χιουμοριστικούς τίτλους, άλλες με ερωτικούς, άλλες με συναισθηματικούς, με αθλητικούς... Έτσι λοιπόν έφτασα σε σημείο να διαθέτω ποικιλία ανθρώπων με διαφορετικά ενδιαφέροντα, φύλο, ηλικία, μόρφωση κτλ.
Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την δημοσιογραφία;
Η δημοσιογραφία ήταν το παιδικό μου όνειρο κι από τότε που με θυμάμαι, όταν με ρωτούσαν τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω , τους απαντούσα δημοσιογράφος. Φυσικά μεγαλώνοντας και φοιτώντας στην σχολή διαπίστωσα πως δεν ήταν ακριβώς αυτό που φανταζόμουν και ονειρευόμουν αλλά παρόλα αυτά άφησα στην άκρη όλα αυτά και αποφάσισα να συνεχίσω, έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού μου μια άλλη δημοσιογραφία, βασισμένη στις ανάγκες του ανθρώπου, η οποία θα παρουσιάζει τα πραγματα ως έχουν, μακριά από συμφέροντα και τακτικές.

Τι ακριβως είναι η σελίδα που έχεις δημιουργήσει;
Η συγκεκριμένη σελίδα που φέρει το όνομα μου δημιουργήθηκε το 2012. Σταδιακά άρχισε να μεγαλώνει σε μέλη και πριν περίπου 5 μήνες είχε περίπου 120 χιλιάδες θαυμαστές. Το τελευταίο 5μηνο μετά και από την επίσημη επαλήθευση που δόθηκε από το facebook η σελίδα πήρε ταχύτατη ανοδική τροχιά και τώρα πλέον αριθμεί κάτι λιγότερο από 250χιλιάδες θαυμαστές.
Γιατί πιστεύεις ότι η σελίδα έχει τόσο μεγάλη επιτυχία στον κόσμο;
Η επιτυχία της σελίδας μου προέρχεται από τον τρόπο που την δουλεύω, χωρις διαφημιστικές τοποθετήσεις, χωρις ενοχλητικές δημοσιεύσεις. Είναι στηριγμένη καθαρά στις ανάγκες του κόσμου, νοητικές, συναισθηματικές και ανάγκες υγείας αλλά και χρηματικές ανάγκες. Κάνει τον αναγνώστη να ταυτίζεται με την εκάστοτε ανάρτηση, συμμετέχοντας και σχολιάζοντας. Φυσικά μέσα στην σελίδα έχω και πάρα πολλούς φιλόζωους μιας και συχνά πέραν από βοήθεια σε συνανθρώπους, προσφέρουμε και σε ζωάκια τα οποία είτε εγκαταλείφθηκαν είτε κακοποιήθηκαν.

Πως νιώθεις για την επιτυχία αυτή; O κόσμος τι σου λέει;
Νιώθω πολύ γεμάτος και χαρούμενος, έτοιμος να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα, σκεπτόμενος να υλοποιήσω πράγματα που από καιρό φανταζομουν και είχα στο μυαλό μου. Μου αρέσει να βοηθάω τους πάντες κι όταν βλέπω τα αποτελέσματα και τα ευχαριστώ του κόσμου, η ηθική ικανοποίηση που αισθάνομαι είναι απερίγραπτη. Ο κόσμος που με ενδιαφέρει και ακολουθεί την σελίδα μου, μου λέει να συνεχίσω ακάθεκτος αυτό που ξεκίνησα και να προσθέσω κι άλλες πινελιές ωστε να γίνω ακόμα πιο αποτελεσματικός και χρηστικός σαν άνθρωπος αλλά και σαν σελίδα.
Κάποιοι σε κατηγορούν. Θεωρούν ότι κερδίζεις χρήματα απο όλο αυτό. Γιατί;
Συνήθως όσοι το κάνουν αυτό είναι άνθρωποι οι οποίοι θα ήθελαν να κάνουν κάτι τέτοιο αν βρίσκονταν στη θέση μου. Τι να κάνουμε όμως που δεν έχουμε όλοι το ίδιο σκεπτικό. Αν είναι τόσο εύκολο λοιπόν τους προτρέπω να φτιάξουν κι αυτή μια σελίδα και να προσπαθήσουν να βγάλουν λεφτά. Το ανθρωπιστικό κομμάτι της σελίδας δεν θα πάψει ποτέ να υφίσταται όσος καιρός κι αν περάσει. Το ότι όμως είμαι δημοσιογράφος και έχω το δικαίωμα να προσφέρω ενημέρωση στους αναγνώστες μου μέσω κάποιων site στα οποία αρθρογραφώ , δεν είναι κάτι κακό ή καταδικαστέο. Άλλωστε δεν πήρα λεφτά από την τσέπη κανενός. Μάλλον ορισμένοι από την κακία τους ή έχουν μπερδέψει τα πράγματα ή θέλουν σκοπίμως να τα παρουσιάζουν έτσι μπερδεμένα διότι αυτό τους συμφέρει. Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι που πολύς κόσμος το έχει απορία. Δηλώνω επίσημα και κατηγορηματικά πως μέσα από τα like του facebook δεν μπορεί να βγάλει κανείς ούτε μισό ευρώ. Το like αποτελεί τρόπο μετάδοσης και διάδοσης ενός πόστ. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω επ'αυτού τότε ας μου δώσει κι εμένα τα φώτα του ...
Tι κερδίζεις τελικά εσύ απο όλη αυτή την ενασχόληση;
Γιατί απαραίτητα πρέπει ένας άνθρωπος να κερδίζει κάτι με την γνωστή έννοια του κέρδους; Εγώ κερδίζω άλλα πράγματα, πολύ πιο ουσιαστικά από τα χρήματα. Κερδίζω την αγάπη και τον σεβασμό των συνανθρώπων μου. Κερδίζω την τεράστια ηθική ικανοποίηση και την υπερηφάνεια που νιώθω όταν βοηθάω τους γύρω μου. Μου άρεζε πάντα να είμαι καθοδηγητης κοινής γνώμης και τώρα που έχω αυτή την μεγάλη οντότητα νιώθω πολύ καλά που μέσα από τα γραφόμενα μου μπορώ να κάνω τους ανθρώπους σταδιακά να αλλάζουν νοοτροπία και σκεπτικό.

Έχεις σχέδια για το μέλλον;
Πάντοτε έχω πλάνα και σχέδια. Ποτέ δεν προχωράω τυχαία. Είμαι πολύ μελετημένος και προσγειωμένος σε ότι κάνω. Το επόμενο μου βήμα είναι, αυτή την τεράστια διαδικτυακή παρέα να την κάνω μια παρέα πραγματική που με βάση τα ενδιαφέροντα μας και τις ασχολίες μας θα μπορέσουμε να γίνουμε φίλοι και έξω από τις οθόνες. Έτσι στις 27 Οκτώβρη θα γίνει η πρώτη συνάντηση μελών της σελίδας, αρχικά στην Θεσσαλονίκη και μετά και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Την ημέρα εκείνη έχει κλειστεί ένα γνωστό μεγάλο ξενοδοχείο, οπού στην αίθουσα εκδηλώσεων του αναμένεται να βρεθούν πάνω από 1500 άνθρωποι, όλοι μέλη της σελίδας, οπού θα διασκεδάσουμε, θα συζητήσουμε, θα γελάσουμε και θα φύγουμε γεμάτοι αισιοδοξία και χαμόγελα. Την ημέρα εκείνη θα κάνω και την παρουσίαση του 1ου μου βιβλίου, το οποίο αναμένεται να αγκαλιαστεί απόλυτα μιας και το θέμα το οποίο πραγματεύεται είναι ο έρωτας και οι ανθρώπινες σχέσεις, κάτι το οποίο ουσιαστικά απασχόλει τους πάντες από 13 μέχρι 103 χρονών. Στην άκρη του μυαλού μου έχω πολλά ακόμη πράγματα τα οποία για τα ελληνικά δεδομένα είναι πολύ καινοτόμα και άκρως πρωτοτυπα και ασυνήθιστα. Όταν έρθει η ώρα θα τα δείτε κι εκείνα. Κάθε πράγμα στον καιρό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση