GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΣΕΒΕΕ: Τι συζητήθηκε στην συνάντηση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) στη Γενεύη

Αναζητώντας ένα αντίβαρο στη «μοναδική αλήθεια» της Τρόικας τόσο η ΓΣΕΒΕΕ, όσο και το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, επιχειρούν...



Αναζητώντας ένα αντίβαρο στη «μοναδική αλήθεια» της Τρόικας τόσο η ΓΣΕΒΕΕ, όσο και το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, επιχειρούν να αξιοποιήσουν την τεχνική βοήθεια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) στην προσπάθεια αποκατάστασης των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και εξομάλυνσης της αγοράς εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας διοργανώθηκε ολοήμερη συνάντηση εργασίας στη Γενεύη, έδρα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργου Καββαθά, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς και των άλλων τεσσάρων εθνικών κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ).

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν 3 μελέτες που αφορούσαν τις ομαδικές απολύσεις, τον συνδικαλιστικό νόμο και τη δημιουργία παραγωγικών θέσεων εργασίας.

1) Για τις ομαδικές απολύσεις ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές και ότι το τελευταίο πράγμα που θα επιδίωκε η Συνομοσπονδία αυτήν την περίοδο θα ήταν η διευκόλυνση επιχειρηματικών ολιγοπωλίων στη δημιουργία επιπλέον χιλιάδων ανέργων, εξέλιξη που θα συντελέσει ακόμη περισσότερο στη συρρίκνωση της εγχώριας κατανάλωσης.

2) Στο ζήτημα του συνδικαλιστικού πλαισίου για τα συνδικάτα π.χ. Ν. 1264/1982, η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε ως βασική αναγκαιότητα την αποκατάσταση της επεκτασιμότητας και μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

3) Για τη δημιουργία παραγωγικών θέσεων εργασίας, η ΓΣΕΒΕΕ επανέφερε στην ατζέντα της συνάντησης το ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την απασχόληση.

Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις αποφασίστηκε η διατήρηση του υφιστάμενου πλαισίου αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο και ο περαιτέρω διάλογος για τη δημιουργία παραγωγικών θέσεων εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση η ΓΣΕΒΕΕ θα επιμείνει στη συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο των κοινών δράσεων που έχουν αναληφθεί με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση