GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Kate Raworth στο TedxAthens 2014. Κλείστε θέση άμεσα!

TEDxAthens 2014: Συμπεράσματα , στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η οικονομολόγος Kate Raworth θα είναι μεταξύ των ομιλητών Η Kate είναι επ...

TEDxAthens 2014: Συμπεράσματα , στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η οικονομολόγος Kate Raworth θα είναι μεταξύ των ομιλητών

Η Kate είναι επισκέπτης ερευνητής και λέκτορας στο Environmental Change Institute του Oxford University, και συνεργάτης του Cambridge Institute for Sustainability Leadership. Έχει παρουσιάσει το μοντέλο «doughnut economics» ευρέως – από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έως το Occupy Movement (κίνημα των καταλήψεων) – ενώ κείμενά της δημοσιεύτηκαν στο The Guardian, το The New Statesman, το Resurgence, το Nature Climate Change, και το Wired. Ανακηρύχθηκε από την εφημερίδα The Guardian ως «μία από τις κορυφαίες δέκα tweeters για το μετασχηματισμό της οικονομίας».

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες ήταν ανώτερη ερευνήτρια στην Oxfam, συνεργάτης συγγραφέας της Έκθεσης Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, και συνεργάτης του Overseas Development Institute στη Ζανζιβάρη. Έχει λάβει πτυχίο με έπαινο στην Πολιτική Επιστήμη, τη Φιλοσοφία και την Οικονομία και μεταπτυχιακό τίτλο στην Οικονομία της Ανάπτυξης, και τα δύο από το Oxford University.

Η Kate αρθογραφεί στο blog www.kateraworth.com για το μοντέλο Doughnut Economics και τουιτάρει ως @KateRaworth.

Πώς να κλείσετε εισιτήρια

Φέτος το TEDxAthens, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες του κοινού, αλλάζει τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων. Για πρώτη φορά, τα εισιτήρια θα διατίθενται αποκλειστικά με σειρά προτεραιότητας (first-come, first-served basis), από τις 10 Οκτωβρίου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φετινό TEDxAthens 2014 μπορούν να επισκεφθούν το http://2014.tedxathens.com/ για να αγοράσουν το εισιτήριο τους συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Curator και Ιδρυτής του TEDxΑthens, δήλωσε σχετικά: «H πενταετής ενεργή παρουσία του TEDxAthens στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και η υποστήριξη που έχει κερδίσει από το κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό μας γεμίζουν με μεγάλη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης για τη συνέχεια. Φέτος, κάνοντας μια αναδρομή στο χθες και προχωρώντας στο αύριο, πάντα με εφόδια την εμπειρία και την ωριμότητα, θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα - «όπλα» για τη μελλοντική μας πορεία. Οι φετινές ομιλίες που θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του TEDxAthens καταπιάνονται με την επικαιρότητα, τη γνώση του παρελθόντος και την περιέργεια του μέλλοντος, πάντα με βασικό άξονα τον στόχο του TED, που δεν είναι άλλος από την διάδοση ιδεών και ιστοριών που αξίζει να ακουστούν και να συζητηθούν».

Λίγα λόγια για το TED και το TEDx

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν. Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και συνεχίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία (TED Global). Το ΤΕD είναι μια ετήσια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ιδέες και τις πράξεις τους (έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων οι Bill Clinton, Al Gore, Richard Dawkins, Bill Gates, Lary Page, Sergey Brin). ΤΕD σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology, Entertainment, Design) αλλά επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα το οποίο προσφέρει γνώση και έμπνευση από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και την ευκαιρία σε μια κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο, να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες. TEDx (το x σημαίνει εκδήλωση που οργανώνεται ανεξάρτητα) είναι ένα πρόγραμμα από τοπικές εκδηλώσεις οι οποίες οργανώνονται από ομάδες εθελοντών. Η εκδήλωση ακολουθεί τις προδιαγραφές του TED και πυροδοτεί βαθιές συζητήσεις και συνδέσεις μέσω των ομιλητών και των βίντεο των ομιλιών που προβάλλονται στις ιστοσελίδες του TED και των τοπικών TEDx. Σήμερα υπάρχουν περίπου 2000 TEDx εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ το TEDxAthens είναι ένα από τα 5 μεγαλύτερα.

Λίγα λόγια για το TEDxAthens:

Το TEDxAthens ξεκίνησε την δράση του το 2009 και είναι μία από τις πρώτες TEDx εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του TEDxAthens, είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο, παρουσιάζοντας ομιλητές που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους. Το TEDxAthens 2012 παρακολούθησαν περίπου 1.500 άτομα ενώ το TEDxAthens 2013, 1.400 άτομα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, οι ομιλίες του TEDxAthens είχαν πάνω από 2 εκατομμύρια views μέσω του Youtube.

Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση