GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα απάτη: KrebsOnSecurity Hacked

Δεν είναι ασυνήθιστο οι χρήστες να προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή με την κυκλοφορία ψευδών δηλώσεων ή να λάβουν τα εύσημα για κ...


Δεν είναι ασυνήθιστο οι χρήστες να προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή με την κυκλοφορία ψευδών δηλώσεων ή να λάβουν τα εύσημα για κάτι που άλλοι έκαναν. Έτσι, tweet δημοσιεύτηκε ανακοινώνοντας ότι το KrebsOnSecurity είχε παραβιαστεί, αποκαλύπτοντας κλεμμένες πληροφορίες.
Η ανάλυση των δεδομένων αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με την ιστοσελίδα του Brian Krebs, δεδομένου ότι οι πληροφορίες δεν ταιριάζουν με καμία βάση δεδομένων που μπορεί να υπάρχει στο blog ασφάλειας.
Ο χρήστης του Twitter, Narcocachos (@N4rCochaos) δημοσίευσε έναν σύνδεσμο στο Pastebin που περιείχε δήθεν ονόματα, κωδικούς πρόσβασης και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των επισκεπτών του KrebsOnSecurity.
Η πρώτη ένδειξη της απάτης, είναι η διαθεσιμότητα των κωδικών πρόσβασης, διότι, στην πραγματικότητα, δεν απαιτείται κανένας λογαριασμός χρήστη, για την πρόσβαση στις πληροφορίες της ιστοσελίδας ή τον σχολιασμό των άρθρων.
Προσπαθώντας να προσδιορίσει κανείς την προέλευση των δεδομένων, θα καταλάβει ότι στην πραγματικότητα προέρχονται από ένα παλιό άρθρο του blogger. Αυτό είναι εύκολο να το βρει κανείς με μια αναζήτηση στη Google.
Η πρόθεση του Narcocachos παραμένει ασαφής, αλλά μπορεί να το έκανε για να βρίσκεται στο προσκήνιο για λίγο. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι, καθώς οι πραγματικοί hacker μπορεί να έχουν μόλις ανακαλύψει έναν νέο στόχο.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση