GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο: Οι New York Times υμνούν την Αθήνα

36 Hours Athens: Τα εναλλακτικά στέκια και οι κλασσικές ομορφιές της Αθήνας μέσα από το φακό των New York Times Στο πλαίσιο της ταξιδι...

36 Hours Athens: Τα εναλλακτικά στέκια και οι κλασσικές ομορφιές της Αθήνας μέσα από το φακό των New York Times
Στο πλαίσιο της ταξιδιωτικής σειράς "36 Hours", ο ρεπόρτερ της εφημερίδας πέρασε 36 ώρες στην Αθήνα και αυτό που συνάντησε δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα της ρημαγμένης πόλης, όπου κάθε τρεις και λίγο γίνονται βίαιες διαδηλώσεις κατά της λιτότητας. Μια εικόνα που είχε παγιωθεί τα προηγούμενα χρόνια από πληθώρα αρνητικών δημοσιευμάτων, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.
Το εκρηκτικό κλίμα των διαδηλώσεων έδωσε τη σκυτάλη σε μια έκρηξη δημιουργικότητας.
Σχεδιαστές μόδας και γραφίστες άνοιξαν καινούρια καταστήματα, συνδυάζοντας τις κλασικές γραμμές της Αρχαίας Ελλάδας με το "αναρχικό" πνεύμα της νεάς εποχής.
Στις αναζωογονημένες πλατείες της πόλης, ξεπηδούν νέα εστιατόρια και καφέ που σερβίρουν τοπικά εδέσματα, όπως κρητικά λουκάνικα και γιαούρτι από πρόβιο γάλα.
Εκτός από τα εναλλακτικά στέκια στο κέντρο της πόλης, ο ρεπόρτερ των New York Times, επισκέφθηκε φυσικά και αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο -όπως επισημαίνεται- στο 5ο έτος λειτουργίας του, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου.
Πηγή: New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση