GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πεκίνο κατά του «παράνομου» Occupy Central

Οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, υποδαυλίζουν «την εχθρότητ...



Οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, υποδαυλίζουν «την εχθρότητα» στους κόλπους της κοινωνίας και πηγαίνουν κόντρα στη δημοκρατία, υποστηρίζεται σε σημερινό δημοσίευμα της επίσημης κινεζικής εφημερίδας Λαϊκή Ημερησία.

«Το παράνομο κίνημα Occupy Central ("Καταλάβετε την Σέντραλ", από το όνομα της μεγάλης επιχειρηματικής συνοικίας του Χονγκ Κόνγκ), το οποίο καθοδηγούν με ανακόλουθο τρόπο μερικά πρόσωπα που οδηγούνται από τον ατομικισμό τους, περιφρονεί την άποψη της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης και αντιβαίνει στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου», αναφέρει σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα αυτή, επίσημο όργανο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το εν λογω κίνημα «υποδαυλίζει τις κοινωνικές αντιθέσεις, καταστρέφει τα πεδία συνεννόησης ανάμεσα στις διάφορες ομάδες της κοινωνίας (του Χονγκ Κονγκ), πράγμα που οδηγεί σε ένα επικίνδυνο εχθρικό κλίμα», συνεχίζει η Λαϊκή Ημερησία.

Καθώς δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση από τους ηγέτες στο Πεκίνο για τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, η κρατική αυτή εφημερίδα δίνει την κομματική «γραμμή» σχετικά μ' αυτή την εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής. Οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ αμφισβητούν στο Πεκίνο το δικαίωμα να επιλέγει τους μελλοντικούς ηγέτες της πρώην βρετανικής αποικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση