GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Phishing Email προς τους πελάτες της Virgin Media

Email που φαίνεται να έρχεται από την εξυπηρέτηση πελατών της Virgin Media και αναφέρει θέματα λογαριασμού, έχει στόχο να υποκλέψει ...


Email που φαίνεται να έρχεται από την εξυπηρέτηση πελατών της Virgin Media και αναφέρει θέματα λογαριασμού, έχει στόχο να υποκλέψει στοιχεία λογαριασμών των χρηστών της υπηρεσίας.
Είναι τόσο καλά στημένο το ψεύτικο μήνυμα, που αναφέρει πολλούς λόγους για τους οποίος ο λογαριασμός θα έχει πρόβλημα και παροτρύνει τον ανυποψίαστο χρήστη να κάνει login στο My Virgin Media και να ανανεώσει τις προσωπικές του πληροφορίες, ώστε να λυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα.
Το URL της ψεύτικης ιστοσελίδας φαίνεται με πολύ καλό τρόπο στο κάτω μέρος του μηνύματος, αλλά με σχετικό έλεγχο ο χρήστης μπορεί να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για επίσημο email και να μην προχωρήσει.
Μεταξύ των λόγων που αναφέρει το website Online Threat Alerts, είναι η αλλαγή διεύθυνσης, λήξη διάρκειας πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, έλλειψη χρημάτων στο λογαριασμό και γενικά, αληθοφανείς λόγους που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί στη πραγματικότητα. Αυτό κάνει το μήνυμα να φαίνεται ότι όντως προέρχεται από τη Virgin Media.
Για άλλη μια φορά, συναντάμε το κλασικό δόλωμα στο τέλος του email, που αναφέρει ότι αν ο χρήστης δεν συμπληρώσει τα στοιχεία που λείπουν, η εταιρεία θα τερματίσει τη παροχή υπηρεσιών προς αυτόν. Αυτό έχει ως στόχο να αποσπάσει τη προσοχή του και τελικά να τον οδηγήσει εκεί που θέλει.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση