GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιου Έλληνα πολιτικού η κόρη παριστάνει τη "λεσβία"; [photos]

Μια γυναίκα που παλεύει με το πάθος της για μια άλλη γυναίκα...



Μια γυναίκα που παλεύει με το πάθος της για μια άλλη γυναίκα...
υποδύεται η Αμαλία Αρσένη στην παράσταση «Μετρώντας τα φορέματά της». Η 24χρόνη κόρη της Λούκας Κατσέλη και του Γεράσιμου Αρσένη τσαλακώνει την εικόνα της, ερμηνεύοντας έναν δύσκολο ρόλο-πρόκληση, που αναμένεται να συζητηθεί, αφού η ίδια δεν έχει δοκιμαστεί σε κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Το εν λόγω έργο γράφτηκε πριν από περίπου εκατό χρόνια από την Γερτρούδη Στάιν και αποτελεί μια ιστορία με θέμα τον ομοφυλοφιλικό έρωτα μεταξύ γυναικών, τη συντροφικότητα και την αγάπη για την τέχνη. Η γερμανοεβραϊκής καταγωγής Αμερικανίδα συγγραφέας που πέθανε το 1946 δεν έκρυβε τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις της.

Ηταν μάλιστα εκείνη που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη gay σε διήγημά της, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1923 στο περιοδικό «Vanity Fair». Στο προσκήνιο της παράστασης, που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με πρωταγωνίστριες την Αμαλία Αρσένη και τη Μαρίνα Κανελλοπούλου, βρίσκονται δύο γυναίκες που θα μπορούσαν να είναι η ίδια η Γερτρούδη Στάιν με την επί 40 χρόνια σύντροφό της Αλις Τόκλας. Η υπόθεση μας μεταφέρει στο Παρίσι του 1910, στην οικία Rue De Fleurus 27. Μία μοναχική γυναίκα μένει με τον αδερφό της και τη γυναίκα του. Ολα κυλούν αρμονικά μέχρι τη στιγμή που ένα κορίτσι από καλή οικογένεια της Αμερικής έρχεται να εργαστεί ως οικονόμος στο σπίτι. Σύντομα θα αντιληφθεί ότι ανάμεσα στη νεαρή οικονόμο και τον αδελφό της έχει αναπτυχθεί ένας έντονος ερωτικός δεσμός.

Οταν κηρύσσεται ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ο αδελφός φεύγει για το μέτωπο και η σχέση των δύο γυναικών μεταλλάσσεται σε ερωτική. Το έργο «Μετρώντας τα φορέματά της» υπογράφει δημιουργικά η θεατρική ομάδα Μ.Α.Μ.Α, ακολουθώντας μια πρωτότυπη ιδέα από τη διδακτορική διατριβή της Ρεμπέκα Ριβς για τη Γερτρούδη Στάιν. Μάλιστα, για τις ανάγκες της προώθησής του η Αμαλία Αρσένη και η Μαρίνα Κανελλοπούλου φωτογραφήθηκαν από τον Νίκο Καρανικόλα, ο οποίος σχεδίασε και την αφίσα της παράστασης, κάνοντας πραγματικά εντυπωσιακή δουλειά. Το concept παραπέμπει σε... δραματικό θρίλερ, καθώς οι δύο γυναίκες εμφανίζονται μέσα στο δάσος με πρησμένα κόκκινα χείλη, μουτζουρωμένες από το κραγιόν τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση