GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε ποιο είναι το εντυπωσιακότερο εστιατόριο στον κόσμο αυτή την στιγμή! [photos]

Το Bibo είναι το καινούργιο hot spot στο Χονγκ-Κονγκ που αρχίζει να αποκτά παγκόσμια φήμη. Το εστιατόριο, που συνδυάζει γαλλικέ...



Το Bibo είναι το καινούργιο hot spot στο Χονγκ-Κονγκ που αρχίζει να αποκτά παγκόσμια φήμη. Το εστιατόριο, που συνδυάζει γαλλικές γεύσεις και premium cocktails με στυλ art deco, στεγάζεται σε έναν χώρο που έχει συγκεντρώσει την ελίτ της σύγχρονης Τέχνης και τους κορυφαίους street artists.

Οι πελάτες του Bibo στο νούμερο 163 του Hollywood Road θα απολαύσουν τη δημιουργική κουζίνα του βραβευμένου με τρία αστέρια Μichelin σεφ Mutaro Balde ανάμεσα σε συλλεκτικά έργα του Kaws, του JR, του Brainwash, του Banksy, του Jean-Michel Basquiat, του Damien Hirst, του Daniel Arsham, του Jeff Koons, του Takashi Murakami και της Yayoi Kusama. Η λίστα με τα υπόλοιπα ονόματα που έχουν υπογράψει κάθε σπιθαμή του χώρου είναι μακρά και αλλάζει συνεχώς. Όλο το πρότζεκτ είναι σύλληψη και εκτέλεση του καλλιτέχνη με το ψευδώνυμο Βibo, ο οποίος κατάφερε να συντονίσει όλους τους συμμετέχοντες και να δημιουργήσει έναν χώρο που, όπως αναφέρει, πάντα ονειρευόταν.
Οι πελάτες του Bibo στο νούμερο 163 του Hollywood Road θα απολαύσουν τη δημιουργική κουζίνα του βραβευμένου με τρία αστέρια Μichelin σεφ Mutaro Balde ανάμεσα σε συλλεκτικά έργα του Kaws, του JR, του Brainwash, του Banksy, του Jean-Michel Basquiat, του Damien Hirst,του Jeff Koons, του Takashi Murakami και της Yayoi Kusama. Ο Bibo ζήτησε τη συνδρομή των καλλιτεχνών πολύ πριν το εστιατόριο ολοκληρωθεί και αρκετοί ήταν εκείνοι που δημιούργησαν τις εγκαταστάσεις όταν ακόμη το κτίριο ήταν υπό ανακαίνιση. Οι τοίχοι, η οροφή, οι σωλήνες, το δάπεδο και όλες οι επιφάνειες του Bibo μεταμορφώθηκαν σε έναν τεράστιο καμβά που στη συνέχεια καθόρισε την ανάπτυξη, τη διαρρύθμιση και τη διακόσμηση του χώρου.
Ο Μaxime Dautresme, επικεφαλής του διακεκριμένου δημιουργικού γραφείου Substance Design που επιμελήθηκε τις εργασίες, συνεργάστηκε στενά με τον Βibo και αναφέρει πως το εστιατόριο αυτό ήταν μια τεράστια πρόκληση κι ένα στοίχημα που κερδήθηκε, παντρεύοντας την καλλιτεχνική ελευθερία κι έκφραση με την υψηλή γαστρονομία. Τo κτίριο, που παλιότερα στέγαζε τα γραφεία μιας γαλλικής κατασκευαστικής εταιρείας τραμ, έχει επίτηδες διατηρήσει ακέραια μερικά από τα χαρακτηριστικά του και τα vintage στοιχεία απλώς πρόσθεσαν έναν ακόμη πιο επιβλητικό χαρακτήρα. «Θέλαμε να αφήσουμε τα πράγματα να μοιάζουν λίγο ημιτελή, αλλά με έναν οργανικό τρόπο. Αυτό κάνει τους καλλιτέχνες να αισθάνονται περισσότερο σαν στο σπίτι τους και συνεπώς ακόμη πιο δημιουργικοί» αναφέρει ο Bibo, ο οποίος δεν αποκαλύπτει ποτέ την ταυτότητα και το πρόσωπό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση