GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρώμη: Επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία [video]

Ένταση και βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στη Ρώμη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας εργαζομένων χαλυβουργείου που υποστηρί...



Ένταση και βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στη Ρώμη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας εργαζομένων χαλυβουργείου που υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν επίθεση από άνδρες της ιταλικής αστυνομίας.

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera τουλάχιστον πέντε είναι οι τραυματίες της ομάδας των εργαζομένων στο χαλυβουργείο Acciai Speciali di Terni, από την επίθεση που εξαπέλυσαν οι αστυνομικοί με γκλομπ.

Η εταιρία που αναμένεται να συγχωνευθεί με τη γερμανική ThyssenKrupp έχει ανακοινώσει την απόλυση τουλάχιστον 200 υπαλλήλων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να οργανώσουν πορεία διαμαρτυρίας.
Αφού πλήθος εργαζομένων και μελών του συνδικάτου Fiom-Cgil συγκεντρώθηκε έξω από τη γερμανική πρεσβεία της Ρώμης, οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν δυναμικά, προσπαθώντας με τη βία να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι αστυνομικοί επιτέθηκαν κάνοντας χρήση γκλομπ, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

«Αυτό που συνέβη είναι ανεπίτρεπτο. Όποιος έδωσε την εντολή φέρει την ευθύνη», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου, Μαουρίτζιο Λαντίνι.

Από την άλλη, η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο, πριν επισκεφθεί τους ασθενείς στο νοσοκομείο Ουμπέρτο Ι της Ρώμης, επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, μετά τα επεισόδια.

«Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει δημόσια για τα σημερινά γεγονότα και να καλέσει τη μόνιμη επιτροπή για την τάξη και τη δημόσια ασφάλεια ώστε να δώσει ξεκάθαρα στοιχεία», αναφέρει ανακοίνωση του συνδικάτου.

«Μόλις ξεκινήσαμε μας επιτέθηκαν χωρίς λόγο. Δέχθηκα χτυπήματα στο κεφάλι από αστυνομικούς. Κάποιοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Δεν τελειώνει εδώ αυτό», δήλωσε ο γραμματέας του Fiom, Μαουρίτζιο Λαντίνι.

Την ίδια ώρα, φωτογραφίες που δημοσιεύονται από τον ιταλικό Τύπο αποτυπώνουν τη βία που ασκήθηκε, με ανθρώπους είτε να βρίσκονται στο έδαφος και να δέχονται πρώτες βοήθειες από ιατρικό προσωπικό, είτε να κρατούν χαρτομάντιλα στο κεφάλι για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την αιμορραγία από τα χτυπήματα των γκλομπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση