GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάγκελα, κρύο και αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του “ΟΧΙ” στην Ξάνθη [video]

Χωρίς ευτράπελα και υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό πραγματοποιήθηκαν το την Τρίτη οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του “ΟΧΙ” ...



Χωρίς ευτράπελα και υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό πραγματοποιήθηκαν το την Τρίτη οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του “ΟΧΙ” στην πόλη της Ξάνθης...
Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Ελευθερίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, και παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών της περιοχής. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας και Καταναλωτή του Υπ. Ανάπτυξης κ. Γιώργος Στεργίου.

Αμέσως μετά το πέρας της τελετής ξεκίνησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, χωρίς να επηρεάζονται οι εκδηλώσεις από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν. Περιμετρικά της εξέδρας των επισήμων, όπως άλλωστε συνηθίζεται, τοποθετήθηκαν προστατευτικά κιγκλιδώματα ενώ ευρύτερα ο χώρος της Πλατείας Ελευθερίας είχε αποστειρωθεί από πολίτες, που παρακολουθούσαν πίσω από τα “κάγκελα” ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν την περιοχή. Ένα πυροσβεστικό όχημα καθώς και ένα ασθενοφόρο βρισκόταν επίσης στον χώρο της παρέλασης, προληπτικά χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να παρέμβουν.
“Το μήνυμα της εθνικής μας επετείου ίσως είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Καλούμαστε να φωνάξουμε με όλες τις δυνάμεις μας ένα πολύ δυνατό όχι στις σειρήνες του λαϊκισμού αλλά και σε όσους αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή και θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια και τον διχασμό στο έθνος. Με πολλή δουλειά και πίστη στις ικανότητες μας βαδίζουμε στον ασφαλή δρόμο της ευημερίας και της προόδου” επισήμανε ο κ. Στεργίου, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο Μητροπολίτης Ξάνθης πρόσθεσε πως “διπλή γιορτή σήμερα. Η Σκέπη της Παναγίας της Θεοτόκου, που είναι η σκέπη όλου του κόσμου αλλά και το γένους μας αλλά και η επέτειος του '40. Το όχι που είπε ο λαός και διέσωσε την αξιοπρέπεια του πολιτισμένου κόσμου, θα πρέπει να επαναλαμβάνεται και από εμάς σήμερα. Όχι σε όποιον επιβουλεύεται τη χώρα και την ιστορία μας”.

“Να πω χρόνια πολλά στον Ξανθιώτικο λαό και σε όλη τη χώρα. Σήμερα είναι μια χαρούμενη ημέρα να τη γιορτάσουμε, βοηθάει και ο καιρός, και από αύριο στα προβλήματα. Για εμάς που έχουμε μια κάποια ηλικία και είχαμε και συγγενείς που πολέμησαν στον πόλεμο του '40 αυτή η γιορτή μας συγκινεί πιο πολύ. Θέλω να επισημάνω πως γράψαμε ημέρες δόξας γιατί ο λαός, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ήταν ενωμένοι. Σήμερα για να ξεπεράσουμε την κρίση θέλουμε αυτό ακριβώς να είμαστε ενωμένοι μια γροθιά και πιστεύω θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουμε” σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης, ενώ από τη μεριά του ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος τόνισε πως “το έπος του '40 αποτελεί για εμάς πρότυπο με το οποίο οφείλουμε να βαδίζουμε. Οι ήρωες του 1940 τιμούνται σήμερα, είναι ημέρα τιμής και περισυλλογής της ευθύνης που έχουμε εμείς και για την πατρίδα και για τις επόμενες γενιές”.
Ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού τόνισε πως “η 28η Οκτωβρίου του 1940 είναι μια ημερομηνία σταθμός στην ένδοξη ιστορία της πατρίδας μας. Η ημέρα που ο ελληνικός στρατός και υπό τη σκέπη της Παναγίας έγραψε νέες σελίδες στα βουνά της Ηπείρου δίνοντας ένα μάθημα στον ιταλικό φασισμό ένα μάθημα που συνεχίστηκε και εναντίον του γερμανικού ναζισμού στα οχυρά της Μακεδονίας, αλλά και σε κάθε πόλη και χωριό, θάλασσα και αέρα της πατρίδα μας. Το μόνο που μπορούμε να τους υποσχεθούμε είναι πως θα τους θυμόμαστε, θα τους τιμούμε και θα γίνουμε καλύτεροί τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση