GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χριστόφιας: «Είδες με εμένα να κάθομαι πούποτε να πίνω ουισκάκια;» [video]

Ο Δημ. Χριστόφιας μιλώντας την Πέμπτη στη μεσημβρινή εκπομπή του Mega απάντησε στην κριτική που του ασκείται αλλά άσκησε και ο ...



Ο Δημ. Χριστόφιας μιλώντας την Πέμπτη στη μεσημβρινή εκπομπή του Mega απάντησε στην κριτική που του ασκείται αλλά άσκησε και ο ίδιος κριτική αφού μίλησε για όλους και για όλα.

Αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά του στον Νίκο Κατσουρίδη, εξηγώντας τους λόγους γιατί ο τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ «δεν μπορούσε να γίνει Γενικός Γραμματέας του κόμματος», αφού πρώτα τόνισε το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Πρόσθεσε ότι «Τον Νίκο Κατσουρίδη εγώ τον αξιοποίησα τα μάλα».

Στη συνέχεια κατέγραψε δύο άκρως θετικά στοιχεία για τον κ. Κατσουρίδη, το πρώτο ήταν η συγγραφή του κειμένου «Η δική μας αντίληψη για τον σοσιαλισμό» που ήταν «τομή στην ανάπτυξη της δημοκρατίας και τη λειτουργία του κόμματος». Το δεύτερο ήταν η παρουσία του στις τηλεοπτικές συζητήσεις: «Του είπα ότι στο γυαλί είναι ο καλύτερός μας».

Ο Δ. Χριστόφιας δεν έμεινε στα καλά λόγια όμως αφού μιας σειρά αρνητικών στοιχείων για τον κ. Κατσουρίδη ακολούθησε: «Απ’ εκεί και πέρα είναι η καθημερινή δουλειά, είναι το πόσο δρώνεις πάνω στην καρέκλα, είναι ο τρόπος ζωής σου, που για τους εργαζόμενους μετρά πάρα πολύ».
Απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο έθεσε μεν το ερώτημα, αλλά εμμέσως ήθελε να υποδείξει τον τρόπο ζωής του κ. Κατσουρίδη λέγοντας: «Είδες με εμένα να κάθομαι πούποτε και να πίνω ουισκάκια με διάφορους;». Στο εύλογο ερώτημα εάν κάτι τέτοιο είναι κακό, ο κ. Χριστόφιας απάντησε με ευθύτητα: «Για τους ΑΚΕΛικούς είναι κακό». Υποδεικνύοντας ότι αν θέλουν: «να πίνουν έσσω τους».

Συνεχίζοντας, ο κ. Χριστόφιας σημείωσε ότι οι ΑΚΕΛικοί «θέλουν τον ηγέτη τους να είναι παράδειγμα προς μίμηση». Και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έζησε ποτέ στα πλαίσια της χλιδής αλλά πως στα είκοσι τόσα χρόνια που ήταν Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ζούσε λιτά. Κατά συνέπεια, είπε ο κ. Χριστόφιας, «δεν τα έβαλε υπόψη του τούτα ο Νίκος και ο κόσμος μετρά και μετρά και η Κεντρική Επιτροπή».

Ο τέως Πρόεδρος επανέλαβε ότι «ο Νίκος ήταν ικανός για άλλα πράγματα. Το να είσαι ΓΓ του κόμματος δεν αρκούν αυτά». Είπε πως για να είναι κάποιος στη συγκεκριμένη θέση «χρειάζεται απλότητα, καταδεχτικότητα, χρειάζεται να γυρίζεις τα γραφεία κάθε μέρα, να γυρίζεις τα χωριά μέρα-νύχτα».

Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν έμεινε μόνο στα του κ. Νίκου Κατσουρίδη αλλά μίλησε και για τις σχέσεις του με το ΑΚΕΛ, ασκώντας και σ’ αυτό το θέμα τη δική του κριτική.

Απαντώντας στα όσα λέγονται και γράφονται για τον δικό του ρόλο εντός του κόμματος, ο ίδιος ειπε πως μπορεί να κάνει και ο ίδιος «παράπονο ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από την επαφή που έχει το ΑΚΕΛ μαζί μου». Υποδεικνύοντας πως «στο τέλος της ημέρας μπορεί να συμβαίνει το ανάποδο απ’ αυτό που με κατηγορούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση