GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταρρέει το σπίτι του Λουντέμη - Μνημειώδης αδιαφορία της Πολιτείας [video]

Είναι να απορείς καμιά φορά με τη μνημειώδη αδιαφορία της Πολιτείας για την πολιτιστική της κληρονομιά... Ένα τρανό παράδειγμα...



Είναι να απορείς καμιά φορά με τη μνημειώδη αδιαφορία της Πολιτείας για την πολιτιστική της κληρονομιά...
Ένα τρανό παράδειγμα που επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο την παραπάνω διαπίστωση, είναι το Σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη, του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη στον Εξαπλάτανο του Δήμου Αλμωπίας.

Πρόκειται για έναν χώρο που θα έπρεπε να αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή μας και να προάγει τον πολιτισμό, ενώ στην πραγματικότητα «γκρεμίζεται» καθημερινά αφημένο στην τύχη του, χωρίς να νοιάζεται η Πολιτεία που υποτίθεται θα έπρεπε να το είχε αξιοποιήσει.

Τη στιγμή μάλιστα που «τρέχουν» ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία θα μπορούσαν να διεκδικηθούν και να αξιοποιηθούν για την ανέγερση της οικίας του Λουντέμη, σε συνεννόηση με την οικογένεια του λογοτέχνη.

Αντίθετα, το συγκεκριμένο οίκημα στέκει απόλυτα εκτεθειμένο, με αποτέλεσμα να καταρρέει μέρα με τη μέρα, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες και το βίντεο του Aridaia News.

Αυτός είναι ο πολιτισμός μας;, αναρωτιόμαστε εμείς και πολλοί συμπολίτες μας!

Εκτός όλων των παραπάνω, το συγκεκριμένο κτίσμα αποτελεί δημόσιο κίνδυνο και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα τους αρμόδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση