GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας 10χρονος και ένας 8χρονος με όπλα στο χέρι [video]

Των Πορφύρη Δ. - Σταφυλά Π. Ένα ερασιτεχνικό βίντεο προπαγάνδας παρουσιάζει παιδιά στρατιώτες γαλλικής καταγωγής των οποίων ο...



Των Πορφύρη Δ. - Σταφυλά Π.

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο προπαγάνδας παρουσιάζει παιδιά στρατιώτες γαλλικής καταγωγής των οποίων οι γονείς εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος να περιφέρονται κρατώντας όπλα στη Ράκα της Συρίας. Πρόκειται για 2 παιδιά 8 και 10 ετών αντίστοιχα τα οποία μιλώντας στην κάμερα ισχυρίζονται ότι προέρχονται από το Στρασβούργο την πόλη έδρα της Ολομέλειας του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαικού Δικαστηρίου και την Τουλούζη αντίστοιχα.

Ο άνθρωπος που κινηματογραφεί τις σκηνές απευθύνεται στα παιδιά και τα καλεί να αποκαλύψουν τα ονόματά τους.

Έπειτα τα ρωτάει από που είναι.Ο μικρός απαντάει περήφανα: “Από την Γαλλία … από το Στρασβούργο “. Ο σύντροφός του που είναι δίπλα του απαντάει κι αυτός: “εγώ είμαι από την Τουλούζη”. Ο άνθρωπος με την κάμερα λέει στο δεύτερο αγόρι “εσύ εκπροσωπείς τον Mohamed Merah”. “Ναί εγώ τον εκπροσωπώ ” απαντάει χωρίς δισταγμό ο μικρός.Ο καθοδηγητής καλεί τα παιδιά να κάνουν ένα κάλεσμα για τζιχάντ. “Εδώ είμαστε μουτζαχεντίν,είμαστε στη Συρία, είμαστε στη Ράκα.Εδώ γίνεται πόλεμος ” εξηγεί το πρώτο παιδί.

Ένα μέρος των τζιχαντιστών συνοδεύονται από τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους. Η Céline Martelet ρεπόρτερ του RMC που εξασφάλισε αυτές τις εικόνες εξηγεί :”Αυτό το βίντεο δεν έχει ημερομηνία και δεν ξέρουμε πότε γυρίστηκε.Προφανώς αυτός που το γύρισε είναι γάλλος και φαίνεται να μην γνωρίζει τα παιδιά που τυχαία τα συνάντησε στο δρόμο “.

“Αυτό το βίντεο μας το έστειλαν νέοι της Ράκα που διαβεβαιώνουν ότι γυρίστηκε στην πόλη τους. Αυτοί αντιστέκονται στο Ισλαμικό Κράτος και με κίνδυνο της ζωής κινηματογραφούν ό,τι γίνεται στην πόλη τους. Σε μια επικοινωνία που είχαμε παλαιότερα μ΄έναν από αυτούς μας ανέφερε ότι έβλεπε αυτές τις οικογένειες από την Γαλλία. Οι γυναίκες πήγαιναν στα internet cafe για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους που παραμένουν στη Γαλλία.

“Δεν υπάρχει επίσημος αριθμός για τα παιδιά γαλλικής υπηκοότητας που είναι στη Συρία. Το Υπ. Εσωτερικών μιλάει για 350 γάλλους που είναι σε Συρία και Ιράκ όπου σήμερα εκτείνεται το Ισλαμικό Κράτος. Μπορεί να είναι και περισσότεροι και περίπου 60 γαλλίδες, όλοι μπαίνουν με τον ίδιο τρόπο μέσω Τουρκίας.

“Τα παιδιά συχνάζουν με τις μητέρες τους. Οι γυναίκες και οι άνδρες ζουν χωριστά.Οι άνδρες είναι στα στρατόπεδα εκπαίδευσης και οι γυναίκες μένουν στα σπίτια όλες μαζί με τα παιδιά τους. Τα παιδιά αυτά συχνάζουν στα σχολεία που ακολουθούν την αυστηρή αγωγή του Ισλαμικού Κράτους” μεταφέρει η Céline Martelet

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση