GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε το συγκεκριμένο περιστατικό! Στην Ελλάδα του 2014 [photos]

Διαβάστε την ανακοίνωση: "Το εξαθλιωμένο πλάσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ένα από τα εκατομμύρια αδέσποτα που αργ...



Διαβάστε την ανακοίνωση: "Το εξαθλιωμένο πλάσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ένα από τα εκατομμύρια αδέσποτα που αργοπεθαίνουν στους δρόμους στην Ελλάδα του 2014.
Το συγκεκριμένο σκυλί κυκλοφορούσε εδώ και τέσσερις μήνες σε άθλια κατάσταση στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Ο Δήμος όπως μάθαμε είχε επανειλημμένα ενημερωθεί και δεν έκανε τίποτα. Οι κάτοικοι της περιοχής το έβλεπαν εδώ και μήνες να χειροτερεύει, όμως κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, κανένας δεν ασχολήθηκε. Ο μόνος που φρόντιζε να του προσφέρει λίγη τροφή για να επιβιώνει ήταν ένας μετανάστης από το Πακιστάν!
Εθελόντριες της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης ανέλαβαν να πάνε στα Οινόφυτα και έπειτα από πολύωρη αναζήτηση το εντόπισαν και το μετέφεραν στον κτηνίατρο.
Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι από τα χειρότερα που έχουμε δει.
Έχει ψώρα, έχει ερλίχεια, έχει λεϊσμάνια, έχει μπαρτονέλλα. Έχει 20 αιματοκρίτη και έχει τη χειρότερη μορφή απίσχνασης που έχουμε δει ποτέ.
Είναι στην κυριολεξία, ένα μάτσο κόκαλα και τίποτε άλλο. Το ευχάριστο είναι ότι έχει σχετικά καλές τιμές στα νεφρά και στο συκώτι και έχει όρεξη για φαγητό. Είναι εξαιρετικά αδύναμος, αλλά τα ματάκια λάμπουν (όσο μπορούν) και ήδη έχει ξεκινήσει θεραπεία. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι ένα άλλο σκυλί!
Το ζώο αυτή τη στιγμή φιλοξενείται από εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης (www.zeil.gr).
Όποιος θέλει να βοηθήσει στα έξοδα περίθαλψης μπορεί

-Είτε να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό της ΖΕΗ στην

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Piraeus Bank):
ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
60 4001 0189 237
BIC : PIRBGRAA
IBAN GR76 0171 0400 0060 4001 0189 237

-Είτε το Paypal: support@zeil.gr

Για οποιοδήποτε ποσό καταθέτετε, μην ξεχνάτε να στέλνετε το όνομα και τη διεύθυνσή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@zeil.gr ώστε να σας σταλεί απόδειξη είσπραξης.

Όποιος θέλει να εκφράσει τα παράπονά του στον Δήμο Τανάγρας τα στοιχεία επικοινωνίας βρίσκονται σε αυτό το link http://www.tanagra.gr/
Να τονίσουμε ότι:
Η νομοθεσία που έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια υποχρεώνει τους δήμους να μεριμνήσουν για την κτηνιατρική περίθαλψη, σίτιση, στείρωση, εμβολιασμό, σήμανση και την ευζωία των αδέσποτων. Οι περισσότεροι δήμοι αυτή τη στιγμή αδιαφορούν, σε μια χώρα που ο αριθμός των αδέσποτων ξεπερνά πλέον τα δύο εκατομμύρια. Πόσα λιγότερα αδέσποτα θα είχαμε αν οι δήμοι φρόντιζαν να ασχοληθούν και έκαναν σωστά την δουλειά τους!
Γιατί η δημοτική αρχή αδιαφορεί; Και ποιός επιτέλους είναι αρμόδιος να ελέγξει τους δήμους και να τους υποχρεώσει να εφαρμόσουν την νομοθεσία;
Αυτός είναι ο περήφανος Ελληνικός πολιτισμός μας; Αυτά θέλουμε να επιδείξουμε ως χώρα?
Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση