GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το 2016 μετατίθεται η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο

Για τον Ιανουάριο του 2016 μετατίθεται η εφαρμογή του νέου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως αναφέρει δημοσίευμα...



Για τον Ιανουάριο του 2016 μετατίθεται η εφαρμογή του νέου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως αναφέρει
δημοσίευμα της Καθημερινής.

Το νέο μισθολόγιο προβλεπόταν να εφαρμοστεί από τις αρχές του επόμενου έτους, ωστόσο,η τρόικα φαίνεται να έκανε δεκτή την πρόταση της ελληνικής κυβέρνηση για τη παράταση εφαρμογής του εν λόγω μέτρου το 2016.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εξαίρεση θα αποτελέσουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, όπου το νέο μισθολόγιο αναμένεται να εφαρμοστεί νωρίτερα, ακόμα και τον Ιούλιο του 2015, σε πιλοτική βάση.

Στόχος του νέου μισθολογίου, το οποίο προβλέπει επίσης ξεπάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών, αλλά και η χορήγηση «μπόνους» στους αποδοτικούς υπαλλήλους μέσα από το σύστημα αξιολόγησης (που θα ξεκινήσει να υφίσταται από τις αρχές του 2015), είναι να περιοριστούν οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των υπαλλήλων ίδιας εκπαίδευσης, η οποία ανέρχεται σε περίπου 203 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι στο υπουργείο Οικονομικών, όπου υπολογίζεται να ξεκινήσει νωρίτερα η εφαρμογή του νέου μισθολογίου, οι υπάλληλοι λαμβάνουν έως και 1.000 ευρώ μεικτά πάνω από το μισθό τους ως προσωπική διαφορά.

Την ίδια στιγμή, τρόικα και κυβέρνηση φαίνεται να συμφώνησαν στην εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος διετούς πρόσληψης νεοεισερχομένων υπαλλήλων στο Δημόσιο, οι οποίοι θα αμείβονται αρχικά με τον βασικό μισθό, όπως αυτός ισχύει στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια, ύστερα από αξιολόγηση θα κρίνεται η καταλληλότητά τους για την πρόσληψη με αποδοχές Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση