GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα, 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ανοιχτά τα καταστήματα και σήμερα, Κυριακή. Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος...

Ανοιχτά τα καταστήματα και σήμερα, Κυριακή. Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Σημειώνεται ότι από χθες και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά δεκαήμερο εκπτώσεων.

Τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά για την ακρίβεια από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Πάντως, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:30 στο Mall.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που «δοκίμασαν τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, σημειώνοντας:

Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης.

Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση».

Τονίζεται, επίσης, ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν, ούτε πληρώθηκαν».

Πηγή: www.news247.gr

1 σχόλιο

  1. Οι απόψεις διίστανται. Έτσι λένε όταν δεν θέλουν να εξηγήσουν το θέμα η όταν θέλουν να το εκμεταλλευτούν. Ενώ μοιάζει να ειναι πολύ απλό. Όποιος θέλει δουλεύει, οποίος δεν θέλει οχι.Νομίζω ότι η ουσία του θέματος είναι η παλιά αντιδικία του ολοκληρωτισμού και φασισμου.Να πληρώσει το κράτος. Ο λαός να έχει κάποιο να του δίνει λεφτά τα περνάει καλά, να μην δουλεύει και τις απαξιωτικές δουλειές να έχει μετανάστες να τις διεκπεραιωνουν. Και όταν βγει αυτό το κόμμα, επειδή τα έζησα σαν εργαζόμενος στο εμπορικό ναυτικό, τα τελευταία δέκα χρόνια πριν την καταρρεύσει Του 'υπαρκτού σοσιαλισμού' μπαινοβγαινα στα κράτη αυτά. Τής σχιζοειδους παράνοιας.Τύπου Β.Κορέας. Είθε ο θεός να απαλλάξει τον πλανήτη από το μίασμα. Μπορούμε όμως να έχουμε περιοχές όπως πόλεις η χωριά με ανάλογο καθεστώς.Καθεστώς όπως ο πελατειακος φασισμός, παράγωγο του κομμουνισμού, όπου το παλιό ΚΚ διασκεδαστικε σε πολλά κόμματα δεξιό κετρο αριστερό. Με την ίδια συμμορία πολιτική νομενκλατούρα η ίδια πολιτική μαφία. Καθουμε και κάνω ανάλυση για να μαθαίνουν οι φοιτητές, διατί φασισοκρατουνται τα ιδρύματα από τα κόμματα τής φανατιλας.Σαν λαός μέχρι να μάθουμε, θα περάσουμε πολλά. Φροντίζουν τα διάφορα παμε να μην μαθουμε ποτέ. Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση