GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και οι δικηγόροι της Αθήνας συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου

Οι Αθηναίοι δικηγόροι, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, θα συμμετέχουν στην Πανελλαδική...


Οι Αθηναίοι δικηγόροι, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, θα συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου 2014, που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ.
Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει ειδική επιτροπή συμβούλων, η οποία σε συνεργασία με το προεδρείο του Συλλόγου, θα καταγράψει και θα ιεραρχήσει, άμεσα, τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το δικηγορικό σώμα.
Μεταξύ των προβλημάτων τα οποία αξιολογούνται ως κορυφαία, είναι «οι ρυθμίσεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων», καθώς και το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται σε μια ειδική κατηγορία «δικηγόρων ευρεσιτεχνίας» τριετούς φοίτησης, επιχειρώντας έτσι να δημιουργήσει δικηγόρους χωρίς πτυχίο Νομικής Σχολής.
Ακόμη, η ίδια επιτροπή θα προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών, καθώς και τρόπους αντίδρασης-κινητοποίησης του δικηγορικού σώματος, ώστε «να εισακουσθεί από την Κυβέρνηση ο δικηγορικός και νομικός κόσμος της χώρας και να αποτραπούν οι προωθούμενες απαράδεκτες και επικίνδυνες, θεσμικά, ρυθμίσεις».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση