GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις 28/12 οι προεδρικές εκλογές στην Κροατία

Οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην Κροατία θα διεξαχθούν στις 28 Δεκεμβρίου, επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κροατικής κυ...


Οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην Κροατία θα διεξαχθούν στις 28 Δεκεμβρίου, επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κροατικής κυβέρνησης, Νίκολα Γέλιτς. Η απόφαση θα υιοθετηθεί επίσημα από την κυβέρνηση της Κροατίας στην αυριανή σύσκεψη.
Αν υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών, θα διεξαχθεί στις 11 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.
Υποψήφιους στις έκτες κατά σειρά προεδρικές εκλογές στη χώρα, μπορούν να προτείνουν πολιτικά κόμματα εγγεγραμμένα στην Κροατία, ένα ή περισσότερα πολιτικά κόμματα μαζί, καθώς και ψηφοφόροι.
Ανεξάρτητα από το ποιος τον προτείνει, ο προεδρικός υποψήφιος πρέπει να συλλέξει τουλάχιστον 10.000 υπογραφές ψηφοφόρων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Κάθε ψηφοφόρος μπορεί με την υπογραφή του να στηρίξει έναν υποψήφιο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Εκτός από τον νυν πρόεδρο της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς, στέλεχος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, υποψηφιότητες έως τώρα ανήγγειλαν η πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς, ο Ίβαν Γκρούμπισιτς, καθολικός ιερωμένος και ανεξάρτητο μέλος της Κροατικής Βουλής, ο Άντο Τζάπιτς, πρώην πρόεδρος του Κροατικού Κόμματος Δικαιωμάτων (HSP) και ο Ίβαν Ρούντε, δικηγόρος, μέλος του κόμματος "Φωνή της Λογικής", ο οποίος έχει τη στήριξη της Κροατικής Ένωσης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση