GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαρόκο: Τουλάχιστον 35 νεκροί από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 3 αγνοούνται εξαιτίας των πλημμυρών που σάρωσαν το Μαρόκο, ανακοίνωσε σήμερα το υ...


Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 3 αγνοούνται εξαιτίας των πλημμυρών που σάρωσαν το Μαρόκο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Η επαρχία Γκελμίν στα νότια της χώρας επλήγη περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που στοίχισαν την ζωή σε 24 ανθρώπους, σύμφωνα με την ίδια πηγή
.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο και μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Agence Marocaine de Presse αναφέρεται ότι 214 άνθρωποι διασώθηκαν.
Οι πλημμύρες έχουν επίσης προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.
Σε δύο φράγματα που βρίσκονται σε μεγάλους ποταμούς στα νοτιοανατολικά της χώρας έχουν ήδη συσσωρευτεί ποσότητες νερού πέραν των δυνατοτήτων τους και οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο 2M μετέδωσε εικόνες στις οποίες ντόπιοι εκφράζουν την οργή τους διότι τα σπίτια τους χάθηκαν κάτω από τα νερά κοντά στην πόλη Ερασίντια. Το συνεχιζόμενο κλείσιμο των εθνικών οδών αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου οργισμένες διαμαρτυρίες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
Ο βασιλιάς της χώρας Μοχάμεντ διέταξε τις αρχές να λάβουν «όλα τα απαραίτητα έκτακτα μέτρα προκειμένου να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν τα θύματα των πλημμυρών» επισήμαινε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι.
«Χάσαμε τα πάντα, τα πάντα. Τώρα οι οικογένειές μας θα κοιμηθούν στο κρύο» δήλωσε μία γυναίκα στην περιοχή Ερασίντια, όπου τουλάχιστον 60 σπίτια καταστράφηκαν.
«Τα προηγούμενα προγράμματα (των αρχών) για την επισκευή των σπιτιών μας από πλίνθους δε μας έσωσαν, τα σπίτια μας παρασύρθηκαν» είπε η ίδια στο δίκτυο 2Μ.
Ο στρατός έστειλε ελικόπτερα για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση δεκάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένων και μερικών ξένων, σε ορισμένες περιοχές που απειλούνται από την άνοδο των υδάτων, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΑΡ.
Πολλοί ενημερωτικοί ιστότοποι μετέδωσαν εικόνες στις οποίες καταγράφονται τα ορμητικά νερά να παρασύρουν αυτοκίνητα, φορτηγά, να καταστρέφουν δρόμους σε πολλές περιοχές, περιλαμβανομένης της Γκελμίν και του Μαρακές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση