GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιεράπετρα: Αναχωρούν άμεσα 370 μετανάστες. Έκκληση για είδη πρώτης ανάγκης

Σύριοι και Παλαιστίνιοι αναχωρούν άμεσα για τις χώρες που επιθυμούν. Εκατοντάδες παραμένουν στο Γυμναστήριο Ιεράπετρας. Ξεκίνησε ο μ...


Σύριοι και Παλαιστίνιοι αναχωρούν άμεσα για τις χώρες που επιθυμούν. Εκατοντάδες παραμένουν στο Γυμναστήριο Ιεράπετρας. Ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός παιδιών (pics)
Σύμφωνα με το δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη, οι πρόσφυγες πολέμου (350 Σύροι και 20 Παλαιστίνιοι) θα αφεθούν ελεύθεροι, με εξάμηνη αναβολή απέλασης, προκειμένου να μεταβούν στον τόπο όπου επιθυμούν να ζήσουν. Όσο για τους Αφγανούς, τους Ιρακινούς και τους Ιρανούς που επέβαιναν στο πλοίο "Μπάρις", αν εκδηλώσουν ενδιαφέρον να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, θα προωθηθούν εκεί, εναλλακτικά θα πρέπει να μεταφερθούν στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών (Προαναχωρησιακά Κέντρα). Ήδη, μάλιστα, η αστυνομία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μεταφερθούν σε Κέντρα Κράτησης.
Την ίδια στιγμή, αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η απομάκρυνση από τον όρμο της Ιεράπετρας, του πλοίου που επί μέρες παρέμενε ακυβέρνητο.
Συλλήψεις
Εν τω μεταξύ, στα χέρια των αρχών βρίσκονται από την Πέμπτη 19 μετανάστες που συνέλαβαν οι άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος.
Από τους 19 μετανάστες οι 7 είναι Κουρδοϊρακινοί, μέλη του δουλεμπορικού και δύο διακινητές ενώ οι υπόλοιποι είναι οι «αντάρτες» από το Ιράν και το Αφγανιστάν που αρνήθηκαν να κατέβουν στην Κρήτη ζητώντας από τις αρχές να τους στείλουν στην Ιταλία.
Ξεκινάει μαζικός εμβολιασμός σε παιδιά
Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Γιώργο Ματαλλιωτάκη, ξεκινάει ο μαζικός εμβολιασμός στα παιδιά, που είναι περίπου 80 άνω των 14 ετών και περίπου 20 μικρότερα παιδιά. Για τις "έξτρα" ανάγκες που έχουν προκύψει, το νοσοκομείο ενισχύθηκε εκτάκτως με δύο παθολόγους, ένα δερματολόγο, δυο γυναικολόγους και ένα παιδίατρο.
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης
Ο Δήμος Χανίων, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη υποστήριξης των μεταναστών, που αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα από το πλοίο "Μπαρίς", μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας, καλεί όσους πολίτες, φορείς και συλλόγους το επιθυμούν να ενισχύσουν με τις προσφορές τους την προσπάθεια στήριξης των συγκεκριμένων ανθρώπων.
Προτεινόμενα είδη για συγκέντρωση:
Τρόφιμα μακράς διαρκείας: όπως ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα, αλεύρι, ντοματοχυμό, κ.α.
Είδη καθαριότητας, προσωπικής υγιεινής και ιματισμού: όπως σαμπουάν, καθαριστικά δαπέδου, χλωρίνη, οδοντόκρεμες, πάνες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, παπλώματα, κ.α.
Ως σημείο συγκέντρωσης των προσφορών ορίζεται η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων (ισόγειο Δημαρχείου), ημέρες: Παρασκευή 28/11/2014, Δευτέρα 01/12/2014 και Τρίτη 02/12/2014 και ώρες: 7:30-15:30.
(Με πληροφορίες από Cretalive / Cretapost / ΑΠΕ – ΑΜΠΕ)
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση