GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο 75% η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ

Ικανοποιητική χαρακτηρίζει την πορεία υλοποίησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 το υπουργείο Ανάπτυξης αν και δύ...


Ικανοποιητική χαρακτηρίζει την πορεία υλοποίησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 το υπουργείο Ανάπτυξης αν και δύο μήνες πριν την ολοκλήρωσή του το 25% των πόρων παραμένει αδιάθετο.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» εμφανίζει απορροφητικότητα σε ποσοστό μόλις 42,44%.
Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία (20.10.2014) που διαβίβασε στην Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς απάντηση σχετικού ερωτήματος του βουλευτή της ΝΔ Ευάγγελου Μπασιάκου, το υψηλότερο ποσοστό απορροφητικότητας εμφανίζουν τα επιχειρησιακά προγράμματα «Π.Ε.Π Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου» με 89,46% και το «Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμιση» με 88,10%.
Αναφορικά με τα νέα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 το υπουργείο σημειώνει ότι «η Ελλάδα ήταν η τρίτη χώρα (μετά τη Δανία και τη Γερμανία) το πρόγραμμα της οποίας εγκρίθηκε» και προσθέτει ότι η έναρξη της υλοποίησής τους αναμένεται μετά την 17 Ιανουαρίου 2015.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση