GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χτυπάει κόκκινο το Ειρηνοδικείο Ξάνθης. Εκκρεμούν 950 αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών! [video]

Σε 950 ανέρχονται οι αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών που εκκρεμούν στο Ειρηνοδικείο Ξάνθης, με τις  δίκες να ορίζονται για τ...



Σε 950 ανέρχονται οι αιτήσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών που εκκρεμούν στο Ειρηνοδικείο Ξάνθης, με τις  δίκες να ορίζονται για το 2025 και τις αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν χτυπήσει κόκκινο.
Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, μιας και τα τελευταία χρόνια έχουν εκτιναχθεί στα ύψη ο αριθμός των πολιτών που προσέρχονται στο Ειρηνοδικείο καταθέτοντας αίτηση υπαγωγής στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ελπίζοντας σε ένα γενναίο κούρεμα των οφειλών τους και σε μια ευνοϊκότερη ρύθμιση αποπληρωμής του χρέους τους.
Η Ανοιχτή Πύλη θα βοηθήσει
Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Πρωτοδικείου “αυτή τη στιγμή στο Ειρηνοδικείου εκκρεμούν 950 υποθέσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά οι οποίες είναι προσδιορισμένες να δικαστούν μέχρι και το 2025”.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, έγιναν τα εγκαίνια της πρώτης Ανοιχτής Πύλης για τη διαμεσολάβηση στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης με την ίδια μάλιστα να σημειώνει πως μπορεί ο νέος αυτός θεσμός να συμβάλει και στην αποσυμφόρηση του Ειρηνοδικείου. “Το πρώτο πεδίο στο οποίο μπορεί να βρει εφαρμογή ο θεσμός της Ανοιχτής Πύλης είναι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο Νομός για τη διαμεσολάβηση προβλέπει ότι και στο στάδιο της εκκρεμοδικίας, ακόμη, μπορεί να λυθεί η διαφορά. Ιδού το πεδίο εφαρμογής του θεσμού” τόνισε η Πρόεδρος.

Η Ανοιχτή Πύλη διαμεσολάβησης της Ξάνθης αποτελεί την πρώτη αντίστοιχη Πύλη που εγκαινιάζεται στη χώρα, μιας και η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο ανταποκρίθηκαν άμεσα στην σχετική πρόσκληση του Υπ. Δικαιοσύνης και προχώρησαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πάρει σάρκα και οστά ο θεσμός στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση