GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βοσνία – Ερζεγοβίνη: Εκλέχθηκαν τα νέα μέλη της προεδρίας

Οι Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, Ντράγκαν Τσόβιτς και Μλάντεν Ίβανιτς θα είναι, τα επόμενα χρόνια, τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσν...


Οι Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, Ντράγκαν Τσόβιτς και Μλάντεν Ίβανιτς θα είναι, τα επόμενα χρόνια, τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των γενικών εκλογών της 12ης Οκτωβρίου που επικυρώθηκαν από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της χώρας.
Ο κ. Ιζετμπέγκοβιτς, υποψήφιος του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης, εξελέγη εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων στην τριμερή προεδρία της Βοσνίας με 247.235 ψήφους, ο Ντράγκαν Τσόβιτς, υποψήφιος της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης Βοσνίας – Ερζεγοβίνης (HDZ) εξελέγη εκπρόσωπος των Κροατών με 128.053 ψήφους και ο Μλάντεν Ίβανιτς, εκπρόσωπος της Συμμαχίας για τις Αλλαγές, εξελέγη εκπρόσωπος των Σέρβων με 318.799 ψήφους.
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας εκλέγεται ο αρχηγός της Συμμαχίας Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών, Μίλοραντ Ντόντικ, με 303.496 ψήφους (ποσοστό 45,398%).
Ο αντίπαλος του Όγκνιεν Τάντιτς, υποψήφιος της αντιπολιτευόμενης Συμμαχίας για τις Αλλαγές, συγκέντρωσε ποσοστό 44,280% (296.021 ψήφους).
Στη Σερβική Δημοκρατία, αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων εξελέγη ο Ραμίζ Σάλκιτς, υποψήφιος του συνασπισμού "Ντομοβίνα" και αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος των Κροατών ο Γιόσιπ Γιέρκοβιτς, υποψήφιος του συνασπισμού με επικεφαλής το κόμμα HDZ BiH.
Σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βοσνίας, το SDA και το SNSD έχουν τις περισσότερες έδρες.
Στα καντόνια της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας, στις έξι περιφερειακές συνελεύσεις μεγαλύτερο αριθμό εδρών έχει το SDA και στις υπόλοιπες τέσσερις το HDZ με τους εταίρους του.
Στη Βουλή της Σερβικής Δημοκρατίας, τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών καταλαμβάνει το κόμμα του Ντόντικ και ακολουθεί ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός, με επικεφαλής το Σερβικό Δημοκρατικό Κόμμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση