GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βολές Πέρες στην κυβέρνηση Νετανιάχου

Ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες επέκρινε χθες Σάββατο βράδυ εμμέσως την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου...



Ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες επέκρινε χθες Σάββατο βράδυ εμμέσως την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πίεσε να προτείνει ένα σχέδιο ειρήνευσης με τους Παλαιστίνιους ενώπιον περισσότερων από 10.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί το Τελ Αβίβ με την ευκαιρία της επετείου δολοφονίας του πρωθυπουργού Γιτζάκ Ράμπιν.

«Όσοι αποκήρυξαν τις προσπάθειες για ειρήνευση είναι αφελείς που ζουν στην αυταπάτη και δεν είναι πατριώτες», είπε ο Πέρες, ο οποίος τιμήθηκε το 1994 με το Νόμπελ Ειρήνης από κοινού με τον Ράμπιν και τον παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

«Είναι κρίμα που η μοναδική ειρηνευτική πρωτοβουλία είναι αραβική. Πού είναι η ισραηλινή ειρηνευτική πρωτοβουλία; (…) Ο χρόνος μετρά εναντίον μας», προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα τον Ιούλιο.

Ο Πέρες αναφερόταν στο ειρηνευτικό σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο προτείνει την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των Αράβων και του Ισραήλ με αντάλλαγμα την αποχώρηση των Ισραηλινών από τις περιοχές που κατέλαβαν μετά το 1967.

Ο Γιτζάκ Ράμπιν δολοφονήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1995 στο Τελ Αβίβ από έναν ακροδεξιό Ισραηλινό ο οποίος με τον τρόπο αυτό ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τις συμφωνίες που είχαν υπογραφεί μεταξύ του Ισραήλ και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

Ο Πέρες, που τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών, βρισκόταν πλάι στον Ράμπιν λίγα λεπτά προτού ο πρώην πρωθυπουργός δολοφονηθεί την ώρα που απομακρυνόταν από την πλατεία όπου είχε πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση κατά της βίας και υπέρ της ειρήνης.

Η χθεσινή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο ίδιο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση