GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό επί της Μπάγερν

Ποια απουσία του Μπατίστα να φανεί; Ποιος ΜακΚάλεμπ να του βάλει δύσκολα; Στο ΟΑΚΑ δεν περνάει κανείς, κάτι που επιβεβαίωσε ξανά ο Π...


Ποια απουσία του Μπατίστα να φανεί; Ποιος ΜακΚάλεμπ να του βάλει δύσκολα; Στο ΟΑΚΑ δεν περνάει κανείς, κάτι που επιβεβαίωσε ξανά ο Παναθηναϊκός επικρατώντας εύκολα 87-72 της Μπάγερν Μονάχου και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα (λόγω και των περίπου 15.000 φίλων του) πήρε την πρόκριση στο Top-16 της Ευρωλίγκας.
Οι πράσινοι στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια θα επιχειρήσουν όσο δυνατό καλύτερο πλασάρισμα, θέλοντας να τερματίσουν δεύτεροι πίσω -λογικά- απ” την Μπαρτσελόνα.
Κορυφαίος όλων -καλύπτοντας και το κενό του Ουρουγουανού- ο Μαυροκεφαλίδης που είχε 16 πόντους, ο «αθόρυβος» Φώτσης πρόσθεσε 14, ενώ ο εκ νέου εξαιρετικός Σλότερ είχε 17 (και 4 ασίστ).
Μερίδα φίλων των πρωταθλητών δεν σεβάστηκε της ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Ίβκοβιτς πριν το τζάμπολ, με αρκετούς να αποδοκιμάζουν.
Το ματς:
Αν μη τι άλλο, ο φετινός Παναθηναϊκός στηρίζεται στα τρίποντα. Δύο τέτοια λοιπόν του “δωσαν ένα μίνι προβάδισμα (6-4). Με τον Μπατίστα να είναι απών, ήταν δεδομένο πως η Μπάγερν Μονάχου θα… εστίαζε μέσα στη ρακέτα. Όπως κι έκανε, παίρνοντας το προβάδισμα, χάρη σε καλάθια από κοντά (6-8). Η άμυνα του τριφυλλιού έδεσε για τα καλά και κρατώντας τους Βαυαρούς χωρίς καλάθι για 5 λεπτά(!), κατάφεραν να ξεφύγουν για πρώτη φορά με έξι (14-8), προτού εν τέλει κλείσει η πρώτη περίοδος σε περίπου αυτά τα επίπεδα (18-12), με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να… χτίσουν 100% στην άμυνά τους, δεδομένου ότι ήταν εξίσου λίγο άστοχοι.
Ο Ιβάνοβιτς έπρεπε… αναγκαστικά να κάνει ένα μίνι «λίφτινγκ» για να φρεσκάρει την ομάδα του (με τον Διαμαντίδη φυσικά να μην βγαίνει λεπτό) και σιγά-σιγά οι Γερμανοί άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά (20-18 με τρίποντο Τζέντοβιτς). Ο Παππάς… κρατούσε ψηλά τη σημαία (29-23), αλλά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού είχε γίνει ολίγον τι «άναρχο». Και δίνοντας την ευκαιρία στον ΜακΚάλεμπ να… ζεσταθεί, η Μπάγερν επέστρεψε για τα καλά, ισοφαρίζοντας σε 31-31. Τι το “θελε όμως; Ξύπνησε το… πράσινο τσουνάμι! Με τους Σλότερ (2 τρίποντα), Μαυροκεφαλίδης να στήνουν το… χορό και τον Φώτση να ακολουθεί, το τριφύλλι έτρεξε σερί 13-2 μέσα σε τρία λεπτά και σε αποθέωση (και 0 λάθη σε όλο το πρώτο μέρος) έφυγε… αέρα για τα αποδυτήρια (44-33)!
Καλό το +11, αλλά όταν είσαι Παναθηναϊκός, δεν είσαι ικανοποιημένος με τίποτα! Και κάπως έπρεπε να καταλάβει περισσότερο η Μπάγερν, το ποιος κάνει κουμάντο. Οι πράσινοι… μάσαγαν σίδερα στην άμυνα και κρατώντας ξανά για τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι τους αντιπάλους τους, έβαλαν… φωτιά στο ΟΑΚΑ, ξεκίνησε το show και με σερί 11-2, άφησαν σκόνη πίσω τους (55-35). Σιγά-σιγά οι Βαυαροί είχαν αρχίσει να αντιλαμβάνονται πως το παιχνίδι.. έχει χαθεί, αλλά έκαναν μια τελεύταια απέλπιδα προσπάεθαια… μπας και. Έστω κι αν ο Παππάς τους «έκοψε» προς στιγμήν τα πόδια (με τρίποντο για το 64-45), κατάφερουν να κλείσουν την τρίτη περίοδο στο «τιμητικό» βάσει εικόνας, -14 (65-51).
Κάπου φάνηκε πως οι πράσινοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Κι εκεί που φαινόταν πως πάμε για «πάρτι», ξαφνικά η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση του τριφυλλιού και με δικό της σερί αυτή τη φορά, έριξε (με τρίποντο ΜακΚάλεμπ) μετά από ώρα τη διαφορά, κάτω απ” τους 10 (70-61). Το τάιμ-άουτ που κάλεσε ο Ιβάνοβιτς απέδωσε… καρπούς! Με τον αρχηγό Διαμαντίδη να ευστοχεί απ” τα 6,75 και τον… υπαρχηγό, Φώτση να τον μιμείται, η διαφορά εκτοξεύτηκε εκ νέου στους 18 (83-65) και τα πάντα… τέλειωσαν! Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά, με το τριφύλλι μέσα σε πανδαιμόνιο να πανηγυρίζει νέα νίκη στο «σπίτι» του με το τελικό 87-72!
Τα δεκάλεπτα: 18-12, 44-33, 65-51, 87-72

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 17 (3), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 13 (1), Φώτσης 14 (3), Παππάς 10 (2), Μαυροκεφαλίδης 16, Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 2, Μπλουμς, Ράιτ 6
Μπάγερν Μονάχου (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Μακ Κάλεμπ 15 (1), Σαφάρτσικ 5, Μίσιτς 7 (1), Στάιγκερ, Μπένζινγκ 14 (2), Τζέντοβιτς, Στίματς 5, Ζίπσερ 2, Σαβάνοβιτς 13, Ιντμπίχι 2, Γιάγκλα, Μπράιαντ 9
Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση