GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βάζει γκολ… στην προσφορά!

Η είδηση έγινε γνωστή πριν λίγες μέρες και σόκαρε το πανελλήνιο. Μια 17χρονη από την Πάτρα νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Αν...



Η είδηση έγινε γνωστή πριν λίγες μέρες και σόκαρε το πανελλήνιο. Μια 17χρονη από την Πάτρα νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», λόγω ασιτίας! Είναι γεγονός ότι. πολλοί συμπολίτες της αλλά και η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Πατρέων ενδιαφέρθηκαν για την τύχη της κοπέλας

Ωστόσο ο άνθρωπος που προσφέρει ένα πιάτο φαί στην ίδια και στην πολύτεκνη οικογένεια της είναι ένας Ηλείος με καταγωγή από την Παλαιά Μανωλάδα.

Ο Κώστας Ντάτσιος, άνθρωπος χαμηλών τόνων, οικογενειάρχης πατέρας τριών κοριτσιών της Χαράς, της Eυτυχίας και της Ειρήνης, βρίσκεται πάντα εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη και προσφέρει ανιδιοτελώς.

Δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης, είναι ιδιοκτήτης της ψησταριάς «Η θράκα του Κώστα» και του χώρου δεξιώσεων «Το Αρχοντικό της Ευτυχίας«, ενώ την μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο την διοχετεύει μέσω της ομάδας του Ολυμπιακού Πατρών, της οποίας είναι Πρόεδρος.

Την άγνωστη πτυχή της φιλανθρωπικής του δράσης και προσφοράς, ανέδειξε η περίπτωση της 17χρονης μαθήτριας.

«Η 17χρονη βρισκόταν δίπλα στον πατέρα της στο νοσοκομείο. Κάποια στιγμή ένιωσε τάσεις λιποθυμίας και τη μετέφεραν κάτω, στα εξωτερικά ιατρεία, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η απώλεια των αισθήσεών της οφειλόταν στην ασιτία. Οταν συνήλθε, η μητέρα της την έφερε στα γραφεία του Ολυμπιακού Πατρών, όπου υπάρχει ένα κοινωνικό παντοπωλείο και τώρα έχουμε αναλάβει πλήρως τη σίτιση της κοπέλας, όπως και όλης της υπόλοιπης οικογένειας (πρόκειται για τους δύο γονείς και τρία παιδιά) που μένει στην περιοχή Σαραβάλι. Ο κόσμος φέρνει φαγητό και πράγματα που χρειάζεται το κοινωνικό παντοπωλείο για να συνεχίσει να βοηθάει όσους έχουν ανάγκη» ανέφερε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πατρών Κώστας Ντάσιος.

Μιλώντας χθες στην ΟΡΤ και στην εκπομπή «Μεσημέρι Μαζί» ο κ. Ντάτσιος τόνισε ότι το «πραγματικό νόημα του αθλητισμού είναι η ευγενής άμιλλα το συλλογικό πνεύμα και η βοήθεια προς το διπλανό σου. Όλα αυτά προσπαθεί να τα κάνει πράξη μέσα από τη λειτουργία του συλλόγου του». Μάλιστα η επόμενη πρωτοβουλία του είναι η ίδρυση και κοινωνικού φαρμακείου, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της περιοχής.

Ο κ. Ντάτσιος εχει πολλους συγγενείς στην Παλαιά Μανωλάδα και επισκέπτεται συχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου υπάρχει και το πατρικό του σπίτι. Με το ποδόσφαιρο ασχολήθηκε από μικρός, παίζοντας τις δεκαετίες 1980 και ’90 στην τοπική Προοδευτική.

Η αληθινή ιστορία της 17χρονης

Κάθε πρωί πήγαινε στο σχολείο της στην Πάτρα νηστική κι έως το μεσημέρι που σχολούσε δεν έβαζε μπουκιά στο στόμα της. Δεν άφησε ποτέ κανέναν από τους συμμαθητές της ή τους εκπαιδευτικούς να καταλάβουν το παραμικρό. Ωσπου, τελικά, δεν άντεξε και σωριάστηκε λιπόθυμη. Πρόκειται για μια 17χρονη, θύμα του νέου συγκλονιστικού περιστατικού ασιτίας, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη είναι ένα από τα τρία παιδιά μιας οικογένειας με άρρωστο πατέρα, ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα να τους προσφέρει ούτε καν τα βασικά. Η ίδια περνούσε εφιαλτικές στιγμές, αφού έκρυβε το πρόβλημά της στο σχολείο και προσπαθούσε να δείχνει ότι όλα πήγαιναν καλά, φοβούμενη μην καταρρακωθεί η αυτοεκτίμησή της.

Πριν από λίγες ημέρες η νεαρή επισκέφτηκε τον πατέρα της στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με κίρρωση του ήπατος. Εκεί αισθάνθηκε κάποια στιγμή να χάνει την επαφή με το περιβάλλον, με αποτέλεσμα οι γιατροί να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση